Annonce
Sønderborg

Tour de France-aften i Frihedshallen

Det er langt fra sikkert, at Tour de France-etapen kommer forbi Dybbøl Mølle som her ved Post Danmark Rund. Foto: H.C. Gabelgaard
6. februar kan cykelfans opleve cykeleksperter fortælle om Tour de France-etapen fra Vejle til Sønderborg. Det sker i Frihedshallen på Idrætshøjskolen i Sønderborg.

Sønderborg: Tirsdag 4. februar bliver ruterne til de tre danske Tour de France-etaper 2021 præsenteret i Vejle. Den tredje etape går fra netop Vejle og med mål i Sønderborg, og torsdag 6. februar klokken 19 i Frihedshallen kan alle få en mere detaljeret gennemgang af netop tredje etape. Det bliver sportsjournalist Søren Reedtz, der sammen med sportsdirektør og cykelrytterne Matti Breschel, Kasper Asgreen og flere cykeleksperter fra Sønderborg gennemgår ruten til Sønderborg.

Der bliver mulighed for Tour de France-fansene at få en forsmag på, hvilke dele af ruten, der bliver særligt spændende. Hvor man med fordel kan placere sig som tilskuer, og hvad det betyder for de lokale cykelklubber, at touren står for døren næste år. Panelet består af Deceuninck-QuickStep-rytteren, Kasper Asgreen, tidligere professionel cykelrytter og nuværende sportsdirektør på team EF Education First, Matti Breschel, løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt, Jesper Worre, næstformanden for Sønderborg Cykle Klub, Thomas Jepsen og konsulent for Tour de France i Sønderborg, Jesper Schack. Sportsjournalist Søren Reedtz vil binde aftenen sammen og sørge for, at publikum kan få mulighed for at spørge ind til ruten og forventningerne til løbet. Efter arrangementet er der muligt at tale mere uformelt med deltagerne, mens der serveres kaffe og kage. Aftenen optages og streames live på feltet.dk. Arrangementet kræver ingen tilmelding. Det er gratis at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce