Annonce
Aabenraa

Tour de France-feltet rammer byen i bedste sendetid

Der bliver formentlig masser af tv-seere, når Tour-feltet rammer Aabenraa. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
Aabenraa Kommune forventer stor medieeksponering og brandingværdi, når Tour de France-feltet cykler igennem den 4. juli 2021. Det sker nemlig, når der er flest mulige tv-seere, der ser med fra stuerne.

Aabenraa: Så er der sat tidspunkt på, hvornår Tour de France-feltet suser forbi den 4. juli 2021.

Og det er gode nyheder for dem i Aabenraa Kommune, der håber at kunne få lidt positiv omtale ud af begivenheden. Klokken 16.30 forventes feltet at køre ind i kommunen ad Sønderballevej ved Genner Strand, og en halv time efter forventes de at forlade kommunen ad Gråstenvej. På det tidspunkt skulle alle de cykelinteresserede tv-seere gerne være tilbage fra stranden eller dagens udflugt og sidde klar foran fjernsynet til at se slutspurten i Sønderborg.

Det bemærker kommunen da også selv i en orientering til politikerne i økonomiudvalget, der får det politiske ansvar for gennemførelsen af Tour de France igennem Aabenraa.

- Antallet af tv-seere er typisk højest mod etapens slutning, og det vurderes, at Aabenraa Kommune kan få stor medieeksponering og brandingværdi. Ruten ad Sønderstrand kan skabe helikopterbilleder af stor brandingværdi, og Sønderstrand og plænen ved Rådhuset kan samle mange tilskuere. Markerne langs Haderslevvej, Varnæsvej og Møllevej mod Felsted er også oplagte til Folkefest.

Aktiviteter og rute

Aabenraa Kommune har på forhånd forpligtet sig til at bruge 600.000 kroner på at lave forskellige aktiviteter i forbindelse med etapen. Det sker inden for et eksisterende budget til markedsføring og andet.

Derudover har kommunen forpligtet sig til praktiske ting som at sikre klargøring af ruten, terrorsikring og sikkerhed, lokale godkendelser, samarbejde med politi og stille med minimum 200 frivillige. Endnu er der ikke et overblik over, hvad den del kommer til at koste.

Det går rasende stærkt

Kommunen er siden den 4. februar, hvor den endelige rute blev offentliggjort, gået ind i en såkaldt planlægnings- og aktiveringsfase. Den omfatter besigtigelse af veje, drøftelser med myndigheder, branding og aktivering af frivillige. Thomas Overgaard Jensen, som er kommunens tovholder på Aabenraa-delen af Tour de France, fortæller, at arbejdet er i fuld gang.

- Det kan godt være, at det først er om halvandet år, men den tid går rasende stærkt, og vi har at gøre med et arrangement med et ganske betydeligt omfang, og der er stor opmærksomhed om det, siger han.

Den endelige afviklingsfase starter cirka en uges tid før selve etapen og omfatter aktiviteter som afspærring, rengøring af veje, branding og kommunikation, koordinering af frivilligindsatsen og gennemførelse af aktiviteter.

Rytterne rammer Aabenraa Kommune ved Genner Strand cirka 16.30 og krydser igen kommunegrænsen mod Sønderborg cirka klokken 17. Kort: Tour de France
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Vandmøllens historie: Ejer fik flyttet grænsen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce