x
Annonce
Aabenraa

Tour de France-feltet rammer byen i bedste sendetid

Der bliver formentlig masser af tv-seere, når Tour-feltet rammer Aabenraa. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
Aabenraa Kommune forventer stor medieeksponering og brandingværdi, når Tour de France-feltet cykler igennem den 4. juli 2021. Det sker nemlig, når der er flest mulige tv-seere, der ser med fra stuerne.

Aabenraa: Så er der sat tidspunkt på, hvornår Tour de France-feltet suser forbi den 4. juli 2021.

Og det er gode nyheder for dem i Aabenraa Kommune, der håber at kunne få lidt positiv omtale ud af begivenheden. Klokken 16.30 forventes feltet at køre ind i kommunen ad Sønderballevej ved Genner Strand, og en halv time efter forventes de at forlade kommunen ad Gråstenvej. På det tidspunkt skulle alle de cykelinteresserede tv-seere gerne være tilbage fra stranden eller dagens udflugt og sidde klar foran fjernsynet til at se slutspurten i Sønderborg.

Det bemærker kommunen da også selv i en orientering til politikerne i økonomiudvalget, der får det politiske ansvar for gennemførelsen af Tour de France igennem Aabenraa.

- Antallet af tv-seere er typisk højest mod etapens slutning, og det vurderes, at Aabenraa Kommune kan få stor medieeksponering og brandingværdi. Ruten ad Sønderstrand kan skabe helikopterbilleder af stor brandingværdi, og Sønderstrand og plænen ved Rådhuset kan samle mange tilskuere. Markerne langs Haderslevvej, Varnæsvej og Møllevej mod Felsted er også oplagte til Folkefest.

Annonce

Aktiviteter og rute

Aabenraa Kommune har på forhånd forpligtet sig til at bruge 600.000 kroner på at lave forskellige aktiviteter i forbindelse med etapen. Det sker inden for et eksisterende budget til markedsføring og andet.

Derudover har kommunen forpligtet sig til praktiske ting som at sikre klargøring af ruten, terrorsikring og sikkerhed, lokale godkendelser, samarbejde med politi og stille med minimum 200 frivillige. Endnu er der ikke et overblik over, hvad den del kommer til at koste.

Det går rasende stærkt

Kommunen er siden den 4. februar, hvor den endelige rute blev offentliggjort, gået ind i en såkaldt planlægnings- og aktiveringsfase. Den omfatter besigtigelse af veje, drøftelser med myndigheder, branding og aktivering af frivillige. Thomas Overgaard Jensen, som er kommunens tovholder på Aabenraa-delen af Tour de France, fortæller, at arbejdet er i fuld gang.

- Det kan godt være, at det først er om halvandet år, men den tid går rasende stærkt, og vi har at gøre med et arrangement med et ganske betydeligt omfang, og der er stor opmærksomhed om det, siger han.

Den endelige afviklingsfase starter cirka en uges tid før selve etapen og omfatter aktiviteter som afspærring, rengøring af veje, branding og kommunikation, koordinering af frivilligindsatsen og gennemførelse af aktiviteter.

Rytterne rammer Aabenraa Kommune ved Genner Strand cirka 16.30 og krydser igen kommunegrænsen mod Sønderborg cirka klokken 17. Kort: Tour de France
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce