Annonce
Sønderborg

Tour de France i Sønderborg: - Der vil komme trafikgener

I dagene omkring Tourens besøg i Sønderborg, vil der være trafikale udfordringer. Dem forsøger Sønderborg Kommune at komme i forkøbet ved at sende breve ud i e-boks. Arkivfoto: Timo Battefeld
For at komme generne til livs vil Sønderborg Kommune i den kommende uges tid sende breve i e-boks til de borgere, der bor langs og i områderne tæt ved Tour de France-ruten, som bliver berørt af trafikale ændringer ved cykelløbet den 3. juli.

Sønderborg: Tour de France kommer snart til Danmark – og dermed også til Sønderborg Kommune. Søndag den 3. juli 2022 kører tour-feltet over målstregen i Sønderborg på den sidste etape i Danmark. Det forventes, at 75.000 gæster kommer til Sønderborg Kommune for at se cykelløbet. Derfor vil der være nogle trafikale ændringer i tilknytning til løbsafviklingen og den gule folkefest på dagen.

Sønderborg Kommune er netop begyndt at sende breve i e-boks til alle de borgere, der bor langs og i områder langs Tour de France-ruten. Beskederne, der lander i den kommende uges tid, vil blandt andet fortælle, hvilket tidsrum man særligt bliver berørt i, om man i løbet af dagen kan komme ud med sin bil, og hvornår man ikke kan. Samt hvor man kan krydse ruten.

Beskederne i e-boks bliver sendt ud i etaper, da oplysningerne er forskellige afhængigt af, om man bor i Gråsten, Adsbøl, Nybøl, Dybbøl eller Sønderborg.

Annonce

- Vi gør vores bedste for at lave en så smidig trafikplan, som overhovedet muligt. Men der vil komme trafikgener. Formålet med informationerne er at give borgerne mulighed for at tage de bedste forholdsregler på løbsdagen den 3. juli, og for nogle også allerede lørdag den 2. juli. Og så håber vi, at mange vil støtte op om den gule folkefest, siger Lars Termansen Barsballe, afdelingsleder for Projekt og Anlæg.

Planlæg i god tid

Sønderborg Kommune gør opmærksom på, at det selvfølgelig vil være muligt for udrykningskøretøjer og hjemmeplejen at komme frem søndag den 3. juli, hvis det bliver nødvendigt.

Med 75.000 forventede gæster i Sønderborg Kommune på løbsdagen, vil det ud over for borgerne langs ruten, også få trafikal betydning for alle andre borgere i Sønderborg kommune. Særligt fordi der forventes øget trafik langs Sønderborgmotorvejen, Gråsten og især omkring Sønderborg.

- Vores klare opfordring til alle den 3. juli er at lade bilen stå, hvis det ikke er nødvendigt, at man skal ud og køre. Vi opfordrer alle, der kan og har mulighed for det, at de tager cyklen eller går i stedet. Og hvis det er nødvendigt, at man skal ud med bilen, så er anbefalingen, at man planlægger sin kørsel i god tid og tjekker eventuelle omkørselsveje, siger Lars Termansen Barsballe.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce