Annonce
Sønderborg

Tour de France: Målstreg i Sønderborg er stadig hemmelig

ASO og Stephane Boury (i rødt) var mandag til møde med politi, Sønderborg Kommune og det danske hold bag Tour de France. Foto: Timo Battefeld
Tour de France-arrangøren ASO forhåndgodkendte mandag ruten i Sønderborg by, men alle detaljerne er fortsat uvisse.

Sønderborg: Hvor skal man stå i Sønderborg, hvis man vil se verdens bedste cykelryttere en julidag i 2021. Svaret kom Sønderborg Kommune og de danske løbsarrangører meget tættere på mandag, da organisationen bag Tour de France besøgte byen.

- Den målrute, som jeg er blevet præsenteret, passer os fint. Jeg regner ikke med, at vi vil ændre noget medmindre broen falder sammen, siger Stephane Boury, der er ASO's ansvarlige for etapeafslutningerne i verdens største cykelløb.

Franskmanden ville dog ikke sige mere om det udpegede målområde. Fra morgenstunden var Boury i bil ude på at bese en 5-7 kilometer rute sammen med holdet bag den danske del.

- Infrastrukturen skal fungere, så ved målområdet skal der være luft. Tilskuere og ikke mindst holdene kan komme hurtigt til og fra. Det er både ud til lufthavnen men også i biler syd på, siger Alex Pedersen, der leder planlægningen og afviklingen af de tre første etaper af Tour de France i 2021, som starter med en enkeltstart i København og efterfølgende to etaper gennem Danmark.

Annonce

Den rute, som jeg er blevet præsenteret, passer os fint. Jeg regner ikke med, at vi vil ændre noget med mindre broen falder sammen

Stephane Boury, ASO

Masser af tilskuere

ASO er på besøg i Danmark til og med torsdag. De første dage er der fokus på målbyerne, hvorefter man gæster startbyerne. Ud over møder med kommunerne og politiet, vil arrangørerne tage rundt på egen hånd.

Det forventes, at op imod 900.000 mennesker vil overvære det prestigefyldte løb i Danmark. Desuden vil cirka 2.000 pressefolk dække begivenheden.

3. etape af Tour de France afvikles 4. juli 2021 og forventes at slutte cirka klokken 17. Hele ruten i Sønderborg Kommune lukkes fire timer før rytternes ankomst for offentlig trafik, hvilket eksempelvis i målområdet vil sige cirka klokken 13.

Ligesom målstregen er også selve ruten hemmelig indtil foråret 2020, hvor den bliver offentliggjort. Sønderborg Kommunen har tidligere meddelt, at den arbejdede på en rundtur forbi en række af Sønderborgs seværdigheder og smukke områder blandt andet Dybbøl Mølle og Sønderborg Slot.

- Der vil stadig være det samme antal kilometer, men siden vi kørte ruten første gang i foråret, er der kommet to store ændringer, siger Alex Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce