Annonce
Sønderborg

Tour de France: Målstreg i Sønderborg er stadig hemmelig

ASO og Stephane Boury (i rødt) var mandag til møde med politi, Sønderborg Kommune og det danske hold bag Tour de France. Foto: Timo Battefeld
Tour de France-arrangøren ASO forhåndgodkendte mandag ruten i Sønderborg by, men alle detaljerne er fortsat uvisse.

Sønderborg: Hvor skal man stå i Sønderborg, hvis man vil se verdens bedste cykelryttere en julidag i 2021. Svaret kom Sønderborg Kommune og de danske løbsarrangører meget tættere på mandag, da organisationen bag Tour de France besøgte byen.

- Den målrute, som jeg er blevet præsenteret, passer os fint. Jeg regner ikke med, at vi vil ændre noget medmindre broen falder sammen, siger Stephane Boury, der er ASO's ansvarlige for etapeafslutningerne i verdens største cykelløb.

Franskmanden ville dog ikke sige mere om det udpegede målområde. Fra morgenstunden var Boury i bil ude på at bese en 5-7 kilometer rute sammen med holdet bag den danske del.

- Infrastrukturen skal fungere, så ved målområdet skal der være luft. Tilskuere og ikke mindst holdene kan komme hurtigt til og fra. Det er både ud til lufthavnen men også i biler syd på, siger Alex Pedersen, der leder planlægningen og afviklingen af de tre første etaper af Tour de France i 2021, som starter med en enkeltstart i København og efterfølgende to etaper gennem Danmark.

Annonce

Den rute, som jeg er blevet præsenteret, passer os fint. Jeg regner ikke med, at vi vil ændre noget med mindre broen falder sammen

Stephane Boury, ASO

Masser af tilskuere

ASO er på besøg i Danmark til og med torsdag. De første dage er der fokus på målbyerne, hvorefter man gæster startbyerne. Ud over møder med kommunerne og politiet, vil arrangørerne tage rundt på egen hånd.

Det forventes, at op imod 900.000 mennesker vil overvære det prestigefyldte løb i Danmark. Desuden vil cirka 2.000 pressefolk dække begivenheden.

3. etape af Tour de France afvikles 4. juli 2021 og forventes at slutte cirka klokken 17. Hele ruten i Sønderborg Kommune lukkes fire timer før rytternes ankomst for offentlig trafik, hvilket eksempelvis i målområdet vil sige cirka klokken 13.

Ligesom målstregen er også selve ruten hemmelig indtil foråret 2020, hvor den bliver offentliggjort. Sønderborg Kommunen har tidligere meddelt, at den arbejdede på en rundtur forbi en række af Sønderborgs seværdigheder og smukke områder blandt andet Dybbøl Mølle og Sønderborg Slot.

- Der vil stadig være det samme antal kilometer, men siden vi kørte ruten første gang i foråret, er der kommet to store ændringer, siger Alex Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce