Annonce
Sønderborg

Tour-etapens arkitekt: - Situationen er uvirkelig og skræmmende

Erhvervsmanden Jesper Schack har gennem flere år arbejdet på, at Tour de France skulle komme til Sønderborg. Han er nu spændt på, hvad der kommer til at ske med coronavirussen. Arkivfoto: Claus Thorsted
JydskeVestkysten vil i den kommende tid stille de samme tre spørgsmål til vidt forskellige personer. Vi vil høre, hvad de tænker om corona-krisen, om de har nogle god råd, og hvad de får tiden til at gå med.
Annonce

Sønderborg: Erhvervsmanden Jesper Schack, som har planlagt den sønderjyske del af Tour de France etapen, og som gennem mange år har været formand for Sønderborg Cykle Klub, tror, at vi kommer til at se en nedgang i vores levestandard.

Hvad tænker du om hele situationen?

Jeg synes hele den globale situation er uvirkelig og meget skræmmende. Vi er som enkeltpersoner magtesløse. Jeg er bekymret for det sundhedsmæssige aspekt, og jeg er også bekymret for fremtiden, hvor vi nok må regne med en nedgang i vores generelle levestandard.

Jeg synes, at vores myndigheder er gode til at informere og lave initiativer for at undgå smitte. Generelt synes jeg også, de fleste er gode til at overholde myndighedernes retningslinjer, dog har det overrasket mig, at der virkelig er nogle, der åbenbart ikke helt har forstået alvoren. Jeg har set flere, som står tæt sammen, nogle som ikke spritter deres hænder og bruger handsker, når de handler og så, synes jeg, der er for mange, der kører ”søndagsture” i deres biler i stedet for at blive hjemme.

Nu da OL er flyttet til 2021, er jeg også spændt på at se, om det forandrer noget omkring Tour de France i Danmark og herunder naturligvis også etapen til Sønderborg, som jeg har været med til at planlægge.

Hvis du skal give et godt råd videre, som man kan bruge for tiden. Hvad skal det så være?

Jeg synes, alle dagligt skal huske sig selv på alvoren i situationen, og tænke på hvorfor der er lavet retningslinjer, og hvad vi hver især kan gøre for at overholde disse.

Til virksomhedsledere anbefaler jeg, at man først og fremmeset sikrer sundheden for medarbejdere og kunder, derefter sørger for at begrænse skaden og så arbejde konstruktivt med at forberede sig på fremtiden i et meget forandret marked.

Hvad får du tiden til at gå med?

Jeg arbejder i forvejen hjemmefra og rigtig meget remote, så arbejdsmæssigt er det ikke den store forandring for mig. Jeg kan dog godt mærke, at der ikke er den samme aktivitet som bare for et par uger siden. Jeg bruger mere tid på ekstra bestyrelsesarbejde, for at hjælpe de pågældende virksomheder med at håndtere krisen bedst mulig, både nu og også fremover.

Ellers sørger jeg for at få frisk luft, i haven og med gåture med min kone og vores hunde, og så cykler jeg en tur cirka 3-4 gange om ugen efter de retningslinjer som Danmark Cykle Union har anbefalet - alene og med mindre intensitet så immunsystemet ikke bliver eksponeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce