Annonce
Sønderborg

Parkering, storskærme og fiberkabler: Tour-bosser på sidste visit i Sønderborg

Tour de Frances målansvarlige, Stéphane Boury, gæstede mandag Sønderborg i silende regn for et sidste gennemsyn af forholdene i målområdet. Foto: Anders Kibbel
Mandag kastede løbsorganisationen bag Tour de France sidste blik på forholdene i Sønderborg. Senest til oktober kommer den drejebog, som ganske præcist redegør for, hvordan Sønderborg Kommune skal gøre klar til cykelløbet.

Sønderborg: Regnen silede ned i stride strømme, da den franske Tour-organisationen ASO for tredje gang gæstede opløbsområdet til næste års Tour de France-etape i Sønderborg.

Under Tour-gule paraplyer på Augustenborg Landevej stod Tour-organisationen ASO's skarpeste øjne, Stéphane Boury, sammen med direktør for Grand Départ i Danmark, Alex Pedersen, og borgmester Erik Lauritzen (S) for at besigtige forholdene endnu en gang og få afstemt de sidste udfordringer.

Alle tre skulle de overvære opløbsstrækningen og på et møde i rådhussalen drøfte de udfordringer og krav, der er fra den franske delegations side. Selve besøget bød dog ikke umiddelbart på nye udfordringer, men snarere gammel vin på nye flasker.

Annonce
Spørger man Stéphane Boury, så er Sønderborg da også allerede klar til næste års cykelløb. - Ja, men vejret må gerne blive lidt bedre, siger han med et grin. Foto: Anders Kibbel

- Der er ikke de store nye udfordringer, for ruten er ikke blevet lavet om. Men der skal ses på tekniske spørgsmål for eksempel om, hvor meget strøm og vand der skal være til blandt andet kommentatorboksene og medielandsbyen i målområdet. Det skal vi og Sønderborg Kommune blive lidt klogere på, siger direktør for Grand Départ i Danmark, Alex Pedersen.

Bliver kæmpe set-up

Og det er så her franske Stéphane Boury kommer ind i billedet.

Som ansvarlig for selve målområdet og for presseområdet til de omkring 300 forventede journalister og pressefolk, skulle han besigtige de nøjagtige forhold en tredje - og formentligt sidste - gang.

Sønderborg var første stop på en tredages rundfart i Danmark, hvor Tour-folkene skal se de danske målbyer an. Efter Sønderborg skal de til Nyborg og derefter til København. Foto: Anders Kibbel

Besøget skal munde ud i en målrapport - eller drejebog - som eksempelvis nøje vil fortælle, hvor Sønderborg Kommune skal spærre veje af, hvor målstregen præcist skal være, og hvor kommentatorboksene skal stå.

Selvom han har set det hele to gange før, så mangler han stadig at se på forholdene omkring målområdet og på forholdene for pressefolkene, der skal holde til i Humlehøj Hallen.

- Vi har en mand fra det franske TV-selskab Orange, som skal bruge fiberkabler til at transmittere, for de er afhængige af en gnidningsfri forbindelse, der kan køre hele tiden. Og så er der målområdet med alle lastbilerne, og hvor de skal placeres, siger Stéphane Boury,


Vi har en mand fra det franske TV-selskab Orange, som skal bruge fiberkabler til at transmittere, for de er afhængige af en gnidningsfri forbindelse

Stéphane Boury, ASO


Hele projektet stiller da også en række krav til Sønderborg Kommune og borgmester Erik Lauritzen (S). Dels skal man engagere 300 frivillige, der skal hjælpe med det praktiske arbejde med at guide, servicere og rydde op undervejs.

Annonce

Parkering udenfor byen

Tidligere har store begivenheder skabt næsten uoverskuelige trafikale problemer i Sønderborg, og det er blandt de store logistiske udfordringer, som man i øjeblikket arbejdet på at løse, forklarer han.

- Vi kommer til at operere med store parkeringspladser udenfor byen blandt andet mellem Dybbøl og Nybøl, ude på Kær Vestermark, Tech21 og på Als. Så er det meningen, at hvis folk skal tage ind til byen med shuttlebusser, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Jeg synes ikke, vi kan få et bedre punktum for den danske Tour end med TV-billederne fra helikopteren af feltet, der kommer susende fra Dybbøl Mølle og ind gennem Sønderborg. Det bliver fantastiske billeder og et fantastisk punktum, siger direktør for Grand Départ, Alex Pedersen. Foto: Anders Kibbel

Der er da heller ikke fundet nogen endegyldig løsning på fordelingen af de mange tilskuere, der forventes til arrangementet.

- Selve løbet varer jo kun omkring en time, men folk skal også kunne spise og drikke undervejs, så der skal vi have placeret nogle hotspots med storskærme langs ruten i Sønderborg, for vi kan jo ikke have alle de 75.000 mennesker, vi regner med, inde i byen. Det kommer til at gælde fra Gråsten til centrum og herud til målområdet. Så det er et kæmpe arbejde, vi skal have afklaret, siger han.

Foto: Anders Kibbel

Spørger man Stéphane Boury, så er Sønderborg da også allerede klar til næste års cykelløb.

- Ja, men vejret må gerne blive lidt bedre, siger han med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce