x
Annonce
Sønderborg

Tour-tovholderen i Sønderborg: Corona skubber ikke de danske etaper i 2021

Tour de France-feltet kommer formentlig til at køre forbi Dybbøl Mølle, som planlagt i 2021, selv om årets Tour de France skulle blive aflyst på grund af coronakrisen. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
Jesper Schack i Sønderborg er med i kredsen, der har planlagt de danske tour-etaper næste år. Hvis årets Tour de France aflyses, vurderer han, at næste års tourstart i Danmark alligevel afvikles som planlagt. Der kan dog blive datosammenfald med EM i fodbold og måske OL.

Sønderborg: EM i fodbold er flyttet til næste år. Det samme er De olympiske lege. Tilbage står Tour de France, som en af de sportslige fyrtårn med en skæbne, der endnu er uafklaret. Skulle det arrangement også blive aflyst, vurderer Jesper Schack, Sønderborg dog, at det ikke får indflydelse for gennemførelsen af Tour de France næste år, der som bekendt har dansk start og slutetape i Sønderborg. Schack er bestyrelsesmedlem i Dansk Cykle Union og er medplanlægger af tour'en i 2021 og i øvrigt andre internationale cykelløb:

- Jeg kan ikke forestille mig, at man skubber Tour de France næste år, hvis årets tour aflyses. Der er alt for mange aftale og logistik, som allerede er på plads. Højst sandsynlig vil man flytte årets tour et par år eller tre frem, hvor ting endnu ikke er så detailplanlagt, mener Jesper Schack.

Der er endnu ikke taget beslutning om skæbnen for årets tour, selv om centrale figurer i tidligere løb har opfordret til en aflysning.

Annonce
Jeg kan ikke forestille mig, at man skubber Tour de France næste år, hvis årets tour aflyses. Der er alt for mange aftale og logistik, som allerede er på plads.

Jesper Schack, medplanlægger af de danske Tour de France-etaper.

Ekstra stort i Danmark

- Der kan komme nogle datosammenfald og overlab i forhold til danske EM-kampe, som vi endnu ikke kender. Også i den anden ende af tidsskalaen med OL-start, men det må der jo ses på, siger Schack og tilføjer:

- Til gengæld kan det jo vise sig at blive ekstra stort i København og etaperne i resten af Danmark, hvis det bliver tourstart efter et år med aflysning.

Økonomisk skulle det heller ikke betyde det store, da organisationen bag tour'en ASO er velfunderet, selv om man siger farvel til en del indtægter ved en aflysning.

De erfaringer, som man med gennemførelsen af Tour de France i Danmark skal gøre sig, er hentet i forbindelse med Tour de France i 2019.

- Der vil være noget formelt med overrækkelser og den slags, men det findes der sikkert også løsninger for, slutter Jesper Schack.

Jesper Schack, Sønderborg er selv tidligere cykelrytter og medplanlægger af Tour de France-starten i Danmark i 2021. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce