Annonce
Sønderborg

Tour-tovholderen i Sønderborg: Corona skubber ikke de danske etaper i 2021

Tour de France-feltet kommer formentlig til at køre forbi Dybbøl Mølle, som planlagt i 2021, selv om årets Tour de France skulle blive aflyst på grund af coronakrisen. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
Jesper Schack i Sønderborg er med i kredsen, der har planlagt de danske tour-etaper næste år. Hvis årets Tour de France aflyses, vurderer han, at næste års tourstart i Danmark alligevel afvikles som planlagt. Der kan dog blive datosammenfald med EM i fodbold og måske OL.
Annonce

Sønderborg: EM i fodbold er flyttet til næste år. Det samme er De olympiske lege. Tilbage står Tour de France, som en af de sportslige fyrtårn med en skæbne, der endnu er uafklaret. Skulle det arrangement også blive aflyst, vurderer Jesper Schack, Sønderborg dog, at det ikke får indflydelse for gennemførelsen af Tour de France næste år, der som bekendt har dansk start og slutetape i Sønderborg. Schack er bestyrelsesmedlem i Dansk Cykle Union og er medplanlægger af tour'en i 2021 og i øvrigt andre internationale cykelløb:

- Jeg kan ikke forestille mig, at man skubber Tour de France næste år, hvis årets tour aflyses. Der er alt for mange aftale og logistik, som allerede er på plads. Højst sandsynlig vil man flytte årets tour et par år eller tre frem, hvor ting endnu ikke er så detailplanlagt, mener Jesper Schack.

Der er endnu ikke taget beslutning om skæbnen for årets tour, selv om centrale figurer i tidligere løb har opfordret til en aflysning.

Jeg kan ikke forestille mig, at man skubber Tour de France næste år, hvis årets tour aflyses. Der er alt for mange aftale og logistik, som allerede er på plads.

Jesper Schack, medplanlægger af de danske Tour de France-etaper.

Annonce

Ekstra stort i Danmark

- Der kan komme nogle datosammenfald og overlab i forhold til danske EM-kampe, som vi endnu ikke kender. Også i den anden ende af tidsskalaen med OL-start, men det må der jo ses på, siger Schack og tilføjer:

- Til gengæld kan det jo vise sig at blive ekstra stort i København og etaperne i resten af Danmark, hvis det bliver tourstart efter et år med aflysning.

Økonomisk skulle det heller ikke betyde det store, da organisationen bag tour'en ASO er velfunderet, selv om man siger farvel til en del indtægter ved en aflysning.

De erfaringer, som man med gennemførelsen af Tour de France i Danmark skal gøre sig, er hentet i forbindelse med Tour de France i 2019.

- Der vil være noget formelt med overrækkelser og den slags, men det findes der sikkert også løsninger for, slutter Jesper Schack.

Jesper Schack, Sønderborg er selv tidligere cykelrytter og medplanlægger af Tour de France-starten i Danmark i 2021. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce