Annonce
Sport

Tour-vinderen Egan Bernal dropper VM

Juan Barreto/Ritzau Scanpix
VM i cykling bliver uden Egan Bernal, der har sagt nej til at køre i England efter at være blevet udtaget.

Tilskuerne til VM i landevejscykling må spejde langt efter Tour de France-vinder Egan Bernal.

Han var ellers udtaget til det colombianske VM-hold, men han har valgt at sige nej til at køre løbet i England. Det skriver Det Colombianske Cykelforbund på sin hjemmeside.

- Den talentfulde rytter fra Team Ineos har besluttet at sige nej til sin udtagelse, skriver forbundet.

Der følger ikke nogen forklaring med på, hvorfor det 22-årige stjerneskud har sagt nej til at kæmpe om regnbuetrøjen.

Den 285 kilometer lange rute er dog ikke specielt kuperet og passer derfor ikke ret godt til Bernal, der er en dygtig klatrer.

Hans plads overtages af Carlos Betancur. Det colombianske hold tæller også profiler som blandt andre Nairo Quintana, Fernando Gaviria og Sebastián Henao.

Herrernes linjeløb afvikles søndag 29. september.

/ritzau/AFP

Annonce
Det Colombianske Cykelforbunds nyhed om udskiftning i VM-trup
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce