Annonce
Billund

Tove er flyttet fra rottelejlighed: - Mit helbred er blevet markant bedre

Tove i sit tidligere køkken i Borgergade 17, hvor isoleringen blev fjernet i forsøget på at fange rotter. Det blev aldrig sat ind igen.Foto: Martin Ravn

62-årige Tove Lind Sørensen er flyttet fra sin lejlighed i Borgergade 17 i Grindsted. Hun er lettet og glad og oplever, at hendes helbred er blevet bedre på blot 14 dage. Rotterne var ved at komme igen.

Grindsted: Nu er det slut med rotter i køkkenskabet og en iskold og fugtig lejlighed for 62-årige Tove Lind Sørensen fra Grindsted. Hun er nemlig flyttet fra sin lejlighed i Borgergade 17 i midtbyen.

Her mødte avisen hende for godt et år siden, hvor hun havde massive problemer med rotter i den lejlighed, hvor hun havde boet i en årrække. Hun bøvlede også med fugt, manglende isolering og en kold lejlighed. Men nu er det slut. Tove Lind Sørensen er flyttet ind i en lejlighed i boligforeningen i Grindsted, og efter blot 14 dage i sin nye bolig kan hun mærke væsentlige forbedringer i sit helbred.

- Jeg bøvler ikke længere med vejrtrækningsproblemer, og jeg kan sove igennem. Her er der også larm, men nu ved jeg, at det er mennesker, der larmer - og ikke rotter, siger Tove Lind Sørensen, der heller ikke længere mærker den samme hylen for lungerne.

Annonce

Rotter i Borgergade

Billund Kommune oplyser, at der senest blev fanget en rotte i lejligheden på Borgergade den 8. januar 2019. Kommunens rottebekæmpelse fungerer på den måde, at bekæmpelsen sker, når der er sket en anmeldelse fra en borger.

Borgergade 17 i Grindsted.Foto: Martin Ravn

Svær beslutning

Over de seneste par måneder i lejligheden blev der fanget tre rotter i køkkenskabet - én blev skudt af rottefængeren, da den kun var gået i en fælde med benene.

- I julen blev der ikke sat fælder op, for der ville ikke være nogen til at tømme dem, og jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke selv ville gøre det, siger Tove Lind Sørensen, der den 23. december sad uden strøm. Heldigvis var hun blevet inviteret ud i julen. Da det stormede, blev det meget koldt i lejligheden.

Så det er flere ting, der har fået Tove Lind Sørensen til at tage beslutningen om at flytte - og hun har hentet hjælp og rådgivning ved Café Jydepotten, hvor hun også er i fleksjob.

- Jeg havde ikke råd til indskud, men det kan man søge om, og jeg fik det. Det skal selvfølgelig betales tilbage igen, men det er også bedre end at sidde i sådan en lejlighed, konstaterer Tove Lind Sørensen, der er sikker på, at hun kommer til at spare penge på varme, for i lejligheden i Borgergade var isoleringen fjernet.

Én af de ting, der gjorde, at det var svært for Tove at flytte, var hendes mange ting.

- Men det er gået fint. Jeg har foræret meget væk og fået andre møbler, der svarer til den lejlighed, jeg har nu.

Der er fem lejligheder i Borgergade 17. De tre af dem er beboet.

Tove Lind Sørensen er glad for, at hun ikke længere skal bo ved siden af rotter. Trods tiltag blev der fanget rotter i lejligheden lige indtil, hun flyttede.Foto: Martin Ravn
Tove Lind Sørensen fik ryddet op og gav mange ting væk, inden hun flyttede, og hun savner det ikke. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dræbt bilist er endnu ikke identificeret

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Haderslev

Standup-vinder til Haderslev

Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];