Annonce
Tønder

Tovholder før pokalkamp: Det er noget særligt

Der har været godt gang i forberedelserne op til onsdagens fodboldkamp. Arkivfoto

Der er været masser af forberedelser forud for FC Sydvests pokalbrag mod AGF. Omkring 60 frivillige og 50 børn er involveret.

Tønder: Onsdagens pokalbrag mellem FC Sydvest og AGF er og skal være noget særligt, og planlægningen forud afskiller sig gevaldigt fra klubbens normale opgør i 2. division.

- Det er noget særligt for det første, at der kommer et superligahold på besøg, og det er også noget særligt, at det lige er AGF, som vi ikke har mødt før, fortæller Jørgen Kristensen, der var involveret i afviklingen af tidligere pokalkampe mod EfB, Horsens og AaB og nu er tovholder på afviklingen af AGF-kampen.

Der har været nok at se til. Der er blevet lavet beredskabsplan, sikkerhedsplan, købt pølser, skaffet omkring 60 frivillige og meget mere.

- Den er alenlang, den liste, fortæller Jørgen Kristensen.

Fra moderklubberne deltager en række børn.

- Vi har samlet 50 børn, som skal løbe ind med spillerne, fortæller Jørgen Kristensen.

Annonce

Vi får brug for held og dygtighed, men vi giver det chancen, og tror på, at vi kan skabe sensationen.

Hans Henrik Andreasen, cheftræner FC Sydvest

Med fart på

Ved stadion vil både Sparekassen Bredebro og Sydbank være til stede. Sydbank kommer blandt andet med en fartmåler, så publikummer kan få målt hastigheden på deres spark.

Jørgen Kristensen forventer en underholdende kamp, og han håber, at både publikum og AGF får en oplevelse af, at der spilles god fodbold her på egnen.

Han håber på et talstærkt publikum - det kommer blandt andet til at tælle en del Ballum-borgere. Ballum IF har således købt 100 billetter, som er delt ud i byen.

- Jeg må indrømme, at jeg håber, der kommer over 1000, siger Jørgen Kristensen, der er optimistisk forud for de 90 minutter mod AGF.

- Jeg tror, vi vinder 2-1, siger han.

Tror på sensation

Hans Henrik Andreasen, der er cheftræner for FC Sydvest, har stor respekt for kampens modstander, AGF, der i øjeblikket indtager femtepladsen i landets bedste række.

-Det er det eneste ubesejrede hold i Superligaen, og de har kun tabt fire kampe i hele 2018, så det bliver en svær kamp. Vi får brug for held og dygtighed, men vi giver det chancen, og tror på, at vi kan skabe sensationen, siger han.At det er et stort hold, der kommer til byen, har cheftræner Hans Henrik Andreasen også bemærket hos sine spillere.

- Jeg har observeret, at spillertruppen glæder sig mere end normalt til kampen. Det kan jeg da godt forstå, for det skal da ikke være nogen hemmelighed, at det er mere spændende at møde AGF foran et fyldt Bankparken end for eksempel at spille imod Odder, som vi mødte i 2. division i sidste weekend, siger han.

Efter første runde af pokalturneringen oplevede cheftræneren, at FC Sydvest løb tør for kræfter i den efterfølgende 2. divisionskamp. Det frygter han dog ikke kommer til at ske igen, da klubben sidst i transfervinduet fik hentet tre forstærkninger til holdet.

- Vi kommer til at stille i den stærkeste opstilling, vi kan. Jeg mener, at vi på grund af de tre tilgange har en bredere trup nu, så jeg frygter ikke, at vi får et efterslæb til weekendens kamp i 2. division, afslutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce