Annonce
Tønder

Tovholder før pokalkamp: Det er noget særligt

Der har været godt gang i forberedelserne op til onsdagens fodboldkamp. Arkivfoto

Der er været masser af forberedelser forud for FC Sydvests pokalbrag mod AGF. Omkring 60 frivillige og 50 børn er involveret.

Tønder: Onsdagens pokalbrag mellem FC Sydvest og AGF er og skal være noget særligt, og planlægningen forud afskiller sig gevaldigt fra klubbens normale opgør i 2. division.

- Det er noget særligt for det første, at der kommer et superligahold på besøg, og det er også noget særligt, at det lige er AGF, som vi ikke har mødt før, fortæller Jørgen Kristensen, der var involveret i afviklingen af tidligere pokalkampe mod EfB, Horsens og AaB og nu er tovholder på afviklingen af AGF-kampen.

Der har været nok at se til. Der er blevet lavet beredskabsplan, sikkerhedsplan, købt pølser, skaffet omkring 60 frivillige og meget mere.

- Den er alenlang, den liste, fortæller Jørgen Kristensen.

Fra moderklubberne deltager en række børn.

- Vi har samlet 50 børn, som skal løbe ind med spillerne, fortæller Jørgen Kristensen.

Annonce

Vi får brug for held og dygtighed, men vi giver det chancen, og tror på, at vi kan skabe sensationen.

Hans Henrik Andreasen, cheftræner FC Sydvest

Med fart på

Ved stadion vil både Sparekassen Bredebro og Sydbank være til stede. Sydbank kommer blandt andet med en fartmåler, så publikummer kan få målt hastigheden på deres spark.

Jørgen Kristensen forventer en underholdende kamp, og han håber, at både publikum og AGF får en oplevelse af, at der spilles god fodbold her på egnen.

Han håber på et talstærkt publikum - det kommer blandt andet til at tælle en del Ballum-borgere. Ballum IF har således købt 100 billetter, som er delt ud i byen.

- Jeg må indrømme, at jeg håber, der kommer over 1000, siger Jørgen Kristensen, der er optimistisk forud for de 90 minutter mod AGF.

- Jeg tror, vi vinder 2-1, siger han.

Tror på sensation

Hans Henrik Andreasen, der er cheftræner for FC Sydvest, har stor respekt for kampens modstander, AGF, der i øjeblikket indtager femtepladsen i landets bedste række.

-Det er det eneste ubesejrede hold i Superligaen, og de har kun tabt fire kampe i hele 2018, så det bliver en svær kamp. Vi får brug for held og dygtighed, men vi giver det chancen, og tror på, at vi kan skabe sensationen, siger han.At det er et stort hold, der kommer til byen, har cheftræner Hans Henrik Andreasen også bemærket hos sine spillere.

- Jeg har observeret, at spillertruppen glæder sig mere end normalt til kampen. Det kan jeg da godt forstå, for det skal da ikke være nogen hemmelighed, at det er mere spændende at møde AGF foran et fyldt Bankparken end for eksempel at spille imod Odder, som vi mødte i 2. division i sidste weekend, siger han.

Efter første runde af pokalturneringen oplevede cheftræneren, at FC Sydvest løb tør for kræfter i den efterfølgende 2. divisionskamp. Det frygter han dog ikke kommer til at ske igen, da klubben sidst i transfervinduet fik hentet tre forstærkninger til holdet.

- Vi kommer til at stille i den stærkeste opstilling, vi kan. Jeg mener, at vi på grund af de tre tilgange har en bredere trup nu, så jeg frygter ikke, at vi får et efterslæb til weekendens kamp i 2. division, afslutter han.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];