Annonce
Biler

Toyota ruller sig ud i Postmand Per-klassen

Toyota Proace City Verso, som er søstermodel til Citroën Berlingo og Peugeot Rifter vil kunne fås i to længder med plads til fem eller syv ombord. Foto: Toyota
Det japanske mærke lancerer nu den rummelige Proace City Verso, der kan fås med fem eller syv sæder.

Kantede former, masser af plads og køreegenskaber, som lægger an til adstadig familiekørsel. Det har været nogle af kendetegnene for de rummelige Postmand Per-modeller, hvor Citroën Berlingo var ophavet, og som tredje generation stadig er ikonet.

Berlingo har nogle mere eller mindre kendte søskende, hvor Peugeot Rifter, der tidligere hed Partner, er en af dem.

Men nu lander yderligere et familiemedlem herhjemme. Det sker til sommer, hvor Toyota lancerer Proace City Verso. Det er en model, som bygges på samme fabrik i spanske Vigo, men som har fået enkelte Toyota-ændringer, som især er på detailsiden.

Det er en bil, som starter fra lige under 200.000 kroner for basisversion Combi med en 1,5-liters dieselmotor på 102 hk, der klarer 18,9 km/l.

Også som elbil

Familien af modellerne Citroën Berlingo, Peugeot Partner, Toyota Proace City og Opel Combo.

Lægger karrosseri til en ny elektrisk model, der er udviklet mellem PSA og Toyota. Den kommer som varevogn og personbil i 2021 og vil også lande herhjemme.

Annonce

Mest gule plader

Her vil man dog også kunne vælges det højere Family-niveau og versioner med syv sæder. Motorudvalget, som stammer fra PSA’s hylder, omfatter også en større 1,5-liters 130 hk diesel og to 1,2-liters turbobenzinmotorer på 110 hk eller 130 hk, som vil være mere interessant for mange danske familier.

Priserne på de større varianter bliver dog først offentliggjort senere.

Hos Toyota byder Combi-versionen på udstyr som aircondition, fartpilot, sideskydedør i højre side, radio med bluetooth som sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse, skiltegenkendelse og vognbaneassistent.

Family har desuden 16-tommer alufælge, multifunktionsrat, varme i forsæderne, ottetommer berøringsskærm med Apple Carplay, skydedøre i begge sider, parkeringssensorer, fuldautomatisk klimaanlæg, ekstra toende ruder bag og elsidespejle.

Opel markedsfører en fjerde variant med Combo-navnet, som dog kun sælges herhjemme som gulpladebil.

Det er dog en biltype, der hovedsageligt sælger på varevognsfronten, og det er da også her, at den danske Toyota-importør ser de største muligheder med gulplade-modellen, som hedder Proace City - uden det Verso-navn, Toyota bruger til familie-modellerne.

Modellen har skydedør i højre side i grundmodellen, men næste udstyrsniveau har døre i begge sider. Foto: Toyota
Inden døre er der lagt an på det funktionelle i modellen, der fås i to udstyrsvarianter. Foto: Toyota
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Gense JV Direkte: Mattias Tesfaye svarer på spørgsmål om hjemsendelser og omstridte børn i Syrien

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Sydjylland

Minister holder fast i sag om udviste syrere: - Nogle får ja, og andre får nej

Annonce