Annonce
Kolding

Træf for over 1000 ældre lægges på is: Nu skal tænkes nye tanker

Næste år er seniortræffet i Arena Syd lagt på is. Til gengæld ventes en ny og større fest i 2021. Billedet her er fra det år, hvor Kurt Ravn var træffets festlige punktum. Arkivfoto: Jacob Schultz
I ni år har ældrerådet været den bærende kraft bag et seniortræf. Næste år droppes festen i Arena Syd, til gengæld er det planen at præsentere en ny og større begivenhed i 2021.

Vamdrup: Ved det seneste seniortræf i Arena Syd faldt deltagerantallet. Til gengæld havde udstillerne aldrig tidligere fået så meget respons på deres stande.

- Vi fik lavet en rigtig god messe, men der var ikke så mange gæster, som vi kunne have ønsket os. Vi tæller ikke, men der var vel mellem 1000 og 1500, fortæller Bent Jørgensen.

Han er ældrerådets tovholder for den fornyelse af messen, som rådet nu har sat i gang. En fornyelse, der betyder, at seniortræffet droppes næste år.

- Seniortræffet har kørt i ni år, så det er naturligt nok at udvikle det, siger Bent Jørgensen:

- Som det er nu, hedder målgruppen 60+, men burde den reelt hedde 70+, for der kommer ikke mange mellem 60 og 70 år? Den anden side af sagen er, at folk bliver længere på arbejdsmarkedet, fordi pensionsalderen stiger. Så hvis målgruppen fortsat skal være 60+, skulle vi så hellere holde det en aften end en onsdag i dagtimerne? Der er mange ting, der kan kastes op i luften, og fra ældrerådets side er vi meget varme på at prøve noget nyt, siger Bent Jørgensen.

Derfor er seniortræffet lagt på is næste år, og så arbejdes der frem mod et større arrangement i 2021.

Annonce

Seniortræffet har kørt i ni år, så det er naturligt nok at udvikle det.

Bent Jørgensen, ældrerådet

Tre i en

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) fortæller, at der arbejdes videre med ældrerådets idé om fornyelse.

- Der er planer om at lægge flere ting sammen med det nye seniortræf. Det handler om Seniordagen på Kolding Teater, som kommunens forebyggende medarbejdere står for. Samt det 60+ frisk-arrangement, der blev holdt i Bramdrupdam i sommer, forklarer han.

Ud over ældrerådet skal handicaprådet og alle de øvrige aktører på banen for at udvikle ideen.

- Arbejdet lægger op til, at begivenhederne samles i en spændende fornyet tre i en-begivenhed, siger Søren Rasmussen.

Når de tre begivenheder droppes næste år, handler det så om at spare penge?

- Nej, der er ikke økonomi i det. Det er simpelthen et ønske om at se, om man kan få mere ud af den store arbejdsindsats, der ydes i forbindelse med de tre projekter. Seniortræffet i Arena Syd finansierer sig selv ved salg af stande. Arrangementet på Comwell giver kun udgift til vand til deltagerne og betaling til foredragsholderen. Det er et forholdsvist beskedent beløb, som hentes på budgettet for de forebyggende medarbejdere. Og 60+ Frisk har også formået selv af få sit arrangement finansieret, forklarer Søren Rasmussen.

De tre tilbud til ældre

Her kan du få et kort overblik over, hvad de tre tilbud til seniorer indeholder.

Seniortræffet i Arena Syd er et tilbud til alle 60+, førtidspensionister, deres pårørende og frivillige hjælpere. Dagen blev senest holdt i maj og skal formidle viden, skabe kontakt og synliggøre ældre, som en vigtig ressource i Kolding Kommune. Dagen indeholder forskellige aktiviteter, mange informationsstande og underholdning.

Seniordagen er for alle over 60 år og blev holdt på Kolding Teater i oktober. Her kunne deltagerne i år møde foredragsholder og tv-læge Charlotte Bøving, der talte om "Den sunde aldring". På dagen havde deltagerne også mulighed for at besøge kommunale informationsstande og få råd og vejledning i forbindelse med den sunde aldring.

60+FRISK Eventet blev holdt i Bramdrupdam Hallen i august. Dagen satte fokus på et aktivt seniorliv. Deltagerne kunne se og prøve omkring 30 forskellige aktivitet målrettet seniorer, og der var mulighed for at møde repræsentanter for mange forskellige foreninger. Herudover var der forskellige foredrag om blandt andet kost, søvn og træning.

Ældrerådet vil gerne forny seniortræffet og planen er også at prøve at tænke de øvrige to tiltage ind i et nyt, stort tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce