Annonce
Trekantområdet

Træner fire timer hver dag: Jørgen vil på paralandsholdet i dart

Scleroseramte Jørgen Middelbo Jepsen er blevet udtaget til bruttotruppen til paralandsholdet i dart, og han arbejder benhårdt hver dag med både teknisk og mental træning med sin hustru Bente som coach og indpisker. Det store mål er VM i Skotland i 2021.
Annonce

Give: Det kan bestemt ikke udelukkes, at Give har en landsholdspiller på vej i skikkelse af Jørgen Middelbo Jepsen. Den 48-årige scleroseramte dartspiller er nemlig blevet udtaget til bruttotruppen til paralandsholdet i dart.

Det skete i juni måned, hvor han fik besked af landstræner Klaus Reinholdt om, at han grundet sine gode resultater for dartklubben Royal i Vejle figurerede på listen på den 16 mand høje bruttotrup, landstræneren har udtaget.

Jørgen Middelbo Jepsen øver 2 gange 1 1/2 time hver dag med pilene. Derudover er der også en halv times mentaltræning på programmet hver dag. Foto: Jim Hoff

Jørgen Middelbo Jepsen er forsvarende klubmester i Royal, og han blev nr. tre ved Aabenraa Open i januar, så den træksikre givemand har gjort positivt opmærksom på sig selv og sine evner.

- Det er et stort skulderklap og en kæmpe motivationsfaktor at blive udtaget til bruttotruppen til landsholdet. Jeg har fået træningsplaner af landstræneren, som jeg skal følge, og det indebærer, at jeg skal træne to gange halvanden time hver dag med pilene og cirka en halv time hver dag med mentaltræning, fortæller Jørgen Middelbo Jepsen.

Annonce

Konen svinger pisken og guleroden

Det er Jørgens kone, Bente, der selv er tidligere topspiller for kvindeholdet i fodbold i VB, der er tovholder og skemalægger på sin mands træning, ligesom det også er hende, der ordner alt det praktiske med logistik, stævnetilmeldinger, kostprogrammer, indrapportering af træningsskemaer til landstræneren, sponsorarbejde osv.

Jørgen og Bente har et ugeskema på væggen over ugens træning og kost. Foto: Jim Hoff

Træningsprogrammer og kostskema hænger synligt på en stor sort tavle på en væg i parrets hjem, så ingen er i tvivl om, hvad der skal ske hvornår hen over ugen.

- Det fungerer rigtig fint. Bente tager sig af alt det praktiske, og jeg skal bare koncentrere mig om at sætte pilene de rigtige steder i skiven, lyder det med et anerkendende smil fra Jørgen hen mod hustruen.

Før Jørgen blev ramt af sclerose, var han udover at være glødende VB-fan og flereårig formand for fanklubben Crazy Reds, en aktiv sportsmand, der gjorde sig på håndboldbanerne både som spiller og dommer.

- Rent mentalt kan jeg tage meget med fra min dommergerning. Her lærer man at holde fokus på kampen og spillerne og lukke tilskuernes kommentarer ude. I dart handler det også rigtig meget om fokus og koncentration, om at forblive fokuseret selv om man skulle sætte et par knap så gode pile i skiven. Dårlige dage, det findes simpelthen ikke. Det arbejder jeg meget med, og dette sammen med den øgede tekniske træningsmængde betyder, at jeg er gået fra et snit på 28 til 37-40 siden 10. juni og til nu. En kæmpeforbedring, konstaterer Jørgen med stolthed i stemmen.

Annonce

Bedring i sclerosetilstanden

I 2017 havde Jørgen grundet sin sclerose siddet mere eller mindre fast i sin kørestol. I visse perioder var han sengeliggende 20 timer i døgnet, men et ugelangt ophold på sclerosehospitalet i Ry kom Jørgen via god målrettet træning op at gå de første skridt. Han fik i samme forbindelse en skinne til sin dropfod.

Jørgen Middelbo Jepsen har på tre år vundet fint med pokaler og medaljer. Her viser han et lille udsnit af trofæerne.Foto: Jim Hoff

I 2019 besøgte han igen specialhospitalet i Ry, og her gjorde fire ugers træning og behandling så godt, at Jørgen i dag kan gå med rollator og stave i terræn - naturligvis i tidsbegrænset omfang.


Det fungerer rigtig fint. Bente tager sig af alt det praktiske, og jeg skal bare koncentrere mig om at sætte pilene de rigtige steder i skiven

Jørgen Middelbo Jepsen, landsholdsemne i paradart


- Min øgede mobilitet har givet mig meget mere overskud. Jeg har fået mere styrke i overkroppen, bedre udholdenhed, og dette har betydet, at jeg sammen med kostomlægning og så har smidt nogle kilo. Og det har virkelig kommet mig til gode som dartspiller, konstaterer Jørgen.

Han spiller dog stadigvæk siddende fra sin faste stol, da han skal bruge for mange kræfter på at holde balancen, hvis han skulle spille fra stående position. Præcisionen er simpelthen meget bedre fra siddende.

Annonce

Fra hyggedart på værtshuset til målrettet jagt på landsholdsplads

Før sclerosen spillede Jørgen kun dart sammen med vennerne over en hyggelig øl på værtshusene, men da han efter sygdommens ankomst stod og savnede noget aktiv sportsudøvelse i sit liv, blev han anbefalet atletik eller dart af en konsulent fra Handicapforbundet.

- Atletik har aldrig sagt mig noget, men dart lød interessant. Jeg meldte mig ind i dartklubben Royal i Vejle, og har nu spillet siden juni 2017. Og det er da godt ret godt, lyder det beskednet fra Jørgen.

Her skrider fruen i huset så til handling.

- Udover at have talent for dart, så har Jørgen en fin vindermentalitet og et stort konkurrencegen. Han er virkelig dybt seriøs omkring sin sport og let at arbejde med. Vi har på anbefaling af landstræneren for øvrigt aftalt et fokusord, hvis jeg vurderer, at han er ved at miste fokus, når han træner. Falder han lidt af på den siger jeg bare "citronmåne", så ved han, der skal strammes op, lyder det fra Bente med et stort smil.

Jørgen har en kampjakke med plads til sponsorernes logoer. Skulle man ønske at sponsere Jøegen kan man henvende sig til Bente på bentemiddelbo@live.dk. Pt. har han fem lokale sponsorer.Foto: Jim Hoff

Parret var enige om, at fokusordet skulle være noget lokalt, og Jørgen tænker da også en del på, at han ved at blive udtaget endeligt til det landshold bestående af seks personer, der skal til VM i Skotland, udover egene stolthed også kan vinde lidt hæder til Give, der den vej rundt kommer positivt på landkortet.

- Jeg har gode forhåbninger i forhold til at blive endelig udtaget til landsholdet. Jeg er i god form og præsterer bedre og bedre i klubben, hvor vi er ude til turneringer en gang fast hver måned. Jeg arbejder med tre klare målsætninger nu: At blive udtaget til landsholdet, at genvinde mit klubmesterskab og at klare mg godt til DM i november. Vinder jeg DM kommer jeg ud til en international turnering, og det tæller godt i forhold til landsholdsudtagelsen, siger Jørgen Middelbo Jepsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce