Annonce
Sport

Træner takker Green: Skulle have dræbt kampen tidligere

Nikolaj Jacobsen brugte stort set ikke Mikkel Hansen i forsvaret. Landstræneren ville også gerne have givet pauser til Rasmus Lauge, der fik næsten fuld spilletid.

Nikolaj Jacobsen så gerne kampen mod Ungarn afgjort tidligere, så han kunne spare nøglespillere.

Seks sejre i seks forsøg.

Danmarks håndboldlandshold er stadig på god kurs mod VM-semifinalerne, men mod Ungarn fik Danmark den hidtil smalleste sejr, da Ungarn i den første mellemrundekamp blev slået 25-22.

Helt spændende blev det aldrig, og det kunne landstræner Nikolaj Jacobsen takke den storspillende målmand Jannick Green for.

Jacobsen kunne dog også klappe sig selv på skulderen for at skifte Green ind allerede efter et kvarter, da Niklas Landin ikke havde reddet et eneste af de seks ungarske forsøg.

- Vi skal være glade for Jannick Green, der spillede en fremragende kamp. Han sørgede for, at det ikke blev alt for hektisk, når vi førte med tre, fire og fem mål. Han skal have ros for en sikker, men ikke rolig sejr, siger landstræneren.

Han ville gerne have haft kampen lukket tidligere.

- Et par gange havde vi chancen for at komme foran med seks-syv stykker, og det kunne have fået kampen til at dø. Men det forsømte vi, og det var ærgerligt, siger Nikolaj Jacobsen.

Han ville nemlig gerne have haft muligheden for at spare lidt på nøglespillerne i kampens sidste del, men det turde han ikke.

- Det er efterhånden nogle mærkede spillere, og jeg fik eksempelvis ikke givet Rasmus Lauge pause.

- Vi var lidt smalle, også fordi Magnus Landin hurtigt fik to gange to minutters udvisninger, så jeg turde ikke sætte ham ind fra starten af anden halvleg, siger Jacobsen.

Han måtte op til kampen sige farvel til skadede René Toft Hansen, der blev erstattet med Henrik Toft Hansen, som er blevet sin skade kvit. Men sidstnævnte forsvarskæmpe og stregspiller fik blot 17 sekunder på banen.

- Henrik er ikke klar til at spille 2 gange 30 minutter endnu, men han kan komme ind og hjælpe i perioder.

- Men jeg synes, at det var lige lovligt tæt til, at han skulle ind, og Anders Zachariassen gjorde det fremragende i forsvaret. Han brændte bare alt for meget, mener træneren.

Han holdt Nikolaj Øris på bænken i hele kampen. Højrebacken har døjet med en lårskade de seneste dage.

- Nikolaj var ikke i stand til at spille. Vi håber, at to dage mere kan gøre det, så han kan give angrebsspillet noget mere fart, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark møder Egypten i den næste mellemrundekamp på mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce