Annonce
Varde

Træner tilbage efter turbulent forløb: Nu gælder det håndbolden

Jens Ole Mathiesen blev "gået", men han er atter tilbage som træner for Sif/Ansager. Arkivfoto: Christer Holte

Først blev han gået, men nu er Jens Ole Mathiesen tilbage. Elitehåndbolden i Ansager håber, at en strid med moderforeningen kan bilægges.

Ansager: På et offentligt møde torsdag aften blev det i sidste øjeblik besluttet at lave en konstruktion, så 2. divisions damehåndbold i Sif/Ansager kan fortsætte. Elitehåndbolden var ellers truet på livet i den lille by.

Det betyder, at træner og spillere er tilbage, efter de var gået i forbindelse med manglende kontraktforlængelse af træneren.

Hovedpersonen er træner Jens Ole Mathiesen. Han er glad for sagens udfald og siger, at han nu vil fokusere på håndbold efter det turbulente forløb.

- Det er håndbolden, jeg står op for, siger Jens Ole Mathiesen.

Han erkender, at hans sag har været med til at give nogle sår i klubben. Han håber, at der bliver ro til, at de sår kan læges. Men lige nu er fokus på udekampen lørdag mod Haderslev, som altså spilles. Frem til torsdag aften så det ellers ud som om, at Sif/Ansager ville trække håndboldholdet fra 2. division.

Annonce

Det er håndbolden, jeg står op for.

Jens Ole Mathiesen, træner

Formand vil ikke kommentere

På det fremskyndet årsmøde i håndboldafdelingen, som hører under Ansager Idrætsforening, gav hovedbestyrelsen lov til, at der kan etableres et eliteudvalg, som kan varetage 2. divisionsholdets interesser. Det var vedtagelsen af dette udvalg, som betød, at spillerne alligevel ikke trækker sig.

Det er Birgitte Jakobsen der er formand for Ansager Idrætsforening, og hun har dagen efter mødet ingen yderligere kommentarer. Hun konstaterer blot, at 2. divisionsholdet stadig spiller.

Det kom frem på mødet, at håndbolden har givet et underskud på 170.000 kroner i 2017, og at det er et problem for selve idrætforeningen.

Vi kan levere pengene

Det var Jimmy Østergaard, der foreslog et eliteudvalg.

- Vi kommer nu til at stå for økonomien. Så kan ingen sige, at håndbolden koster breddeidrætten penge, siger Jimmy Østergaard, der mener, at der er de fornødne sponsorer til, at den økonomiske udvikling kan vendes, og at håndbolden ikke længere skal ligge moderklubben til last.

Det, håber han, kan bilægge striden.

- Vi skal nok skaffe de penge. Jeg er glad for, at Jens Ole Mathiesen fortsætter som træner. Han er også selv en stor og vigtig sponsor, siger Jimmy Østergaard.

Eliteudvalget skal nu forhandle en kontraktforlængelse med Jens Ole Mathiesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce