Annonce
forside

Træner tilfreds efter solid præstation mod tophold

Selvom Ansager ikke fik taget point mod søndagens modstander, Ejstrup/Hærvejen, er træner Jens Ole Mathiesen tilfreds med kampens resultat. Ansager tabte 21-27 til ligaens andetbedste hold.

Annonce

- Alle Ejstrups spillere er 10cm højere og 10-15kg tungere end vi er, så vi regnede fra start af med at det ville blive svært, siger Jens Ole Mathiesen

Ansager brænder i første halvleg mange chancher, og er bagud med otte mål ved pausefløjtet. Men holdet holdt panden højt i anden halvleg, og vinder den 13-11, blandt andet grundet en stærk indsats fra 2. stregen Hanne Kristensen.

Jens Ole Mathiesen ærger sig over, at hans hold ikke kom tættere på. Men det er svært at udfordre et tophold i 60 minutter, når truppen ikke er bredere.

- Vi kunne simpelthen ikke gøre mere de sidste ti minutter. Vores reserver var fuldstændig tømte, siger Jens Ole Mathiesen

Træner Jens Ole Mathiesen roser også Lillian Hinch for en stærk præstation i forsvaret, og Mathilde Stræbøl, der blev Ansagers topscorer med 7 mål.

Håndbold 2. division, damer, pulje 2: SIF/Ansager - Ejstrup/Hærvejen 21-27 (8-16)

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce