Annonce
Esbjerg Energy

Træneren er på plads: Energys nye cheftræner hedder Jason Jaspers

Jason Jaspers spillede hele 13 sæsoner i DEL i Tyskland. Nu går han trænervejen, og det Esbjerg Energy store forventninger til.
39-årige Jaspers bliver ny cheftræner i Esbjerg Energy, hvor han overtager efter Mark Pederson. Det er canadierens første trænerjob.
Annonce

ESBJERG ENERGY: Som spiller har han kolossal erfaring, men som træner er han helt og aldeles grøn.

Esbjerg Energy har nu fundet afløseren for Mark Pederson, der var cheftræner i det vestjyske i syv sæsoner og fik genrejst klubben med blandt andet to mesterskaber.

Ny mand på posten bliver 39-årige Jason Jaspers, der i Esbjerg for allerførste gang skal prøve kræfter med trænergerningen.

Canadieren stoppede en lang spillerkarriere i fjor.

Jaspers fik ni NHL-kampe og mere end 300 AHL-kampe i karrieren, og tilbage i september 2018 rundede han imponerende 1000 kampe som professionel. På det tidspunkt spillede han i DEL-klubben Eisbären Berlin, og netop den bedste tyske ishockeyliga var i en lang årrække omdrejningspunktet i Jason Jaspers flotte karriere.

Helt tilbage i 2006 kom han til Mannheim, hvor det blev til tre sæsoner, og netop herfra har han nogle af sine bedste minder.

- Allerede i min første sæson vandt vi mesterskabet. Det var helt fantastisk, og i Mannheim fik jeg også scoret det afgørende mål i overtiden i pokalfinalen. Det var stort, fortalte Jaspers senere i et interview på Eisbären Berlins hjemmeside.

Jason Jaspers nåede i karrieren også omkring Køln, Nürnberg, Iserlohn og Wolfsburg, men nu gælder det altså trænerkarrieren.

Bestyrelsesformand Søren Toft Mathiasen, I har valgt at tage en mand helt trænererfaring. Hvorfor faldt valget på Jason Jaspers?

- Han er en ledertype og en stor personlighed. Han ved, hvad ishockey handler om. Det tror vi på, at han er i stand til at trække med over i trænergerningen. Han ved, hvad han vil og har sine holdninger. På den måde minder han en del om Mark Pederson.

Jason Jaspers bor i Tyskland, og i løbet af sæsonen har han været i Esbjerg og set to af holdets kampe.

- Og så har vi egentlig holdt kontakten med ham. I begyndelsen var det tanken, at han skulle være assistent og overtage efter Thor (Dresler, red.), men både Jason og vi har efterfølgende vurderet, at han egner sig mere som cheftræner.

Jaspers kommer til det vestjyske på den anden side af sommerferien, men han er allerede så småt i gang med at forberede sig på sit nye job.

- Han får selvfølgelig et ord at skulle have sagt omkring vores imports til den kommende sæson, og så er han naturligvis også indover, når vi skal have fundet en ny assistenttræner.

- Nu får vi noget frisk blod ind, og det har vi store forventninger til, siger Søren Toft Mathiasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce