Annonce
Aabenraa

Ny sønderjysk turismekampagne: Danskerne skal genforenes i grænselandet

Direktør for Destination Sønderjylland Karsten Justesen arbejder for tiden med at tiltrække danskere på sommerferie, men øjner også et stort potentiale i nye tyske gæster, så snart grænsen åbnes. Foto: Timo Battefeld
Genforeningen får en ny betydning i sønderjysk turismekampagne rettet mod danskerne. Destinationen er også klar med ekstra kampagne til det tyske marked, men afventer udmelding om grænseåbning.

AABENRAA: Turismeaktører i Sønderjylland har øjnene stift rettet mod Christiansborg, hvorfra de meget gerne ser en snarlig genåbning af den dansk-tyske grænse, som kan redde en stor del af sommerens feriehusbookinger fra aflysning.

Imens lancerer Destination Sønderjylland en ny kampagne for at overbevise danskerne om, at de skal vælge Sønderjylland som feriemål. I kampagnen ”Det er dejligt at blive genforenet” spiller destinationen på, at danskerne forhåbentlig snart kan blive genforenet indbyrdes med venner, familie og naboer.

Dermed får ”genforening” en ny betydning i året, hvor også 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920 markeres.

Fra fredag og en måned frem vises på skift fire reklamefilm på alle TV 2’s regionale kanaler bortset fra TV Syd og Bornholm, og de følges op af en onlinekampagne.

Sønderjysk turisme og kampagnen

Destination Sønderjyllands kampagne ”Det er dejligt at blive genforenet” er et led i en national kick start-kampagne for turismedestinationer til 20 mio. kr.

Filmene er optaget med 60 statister på 12 lokationer rundt i Sønderjylland. Materialet kan findes på visitsonderjylland.dk/genforenet

Sidste år var der 2,4 millioner udenlandske overnatninger i Sønderjylland. De udenlandske gæster - primært fra Tyskland - udgør 60 procent af landsdelens gæster, og den samlede udenlandske turismeomsætning løber op i 2,1 milliarder kroner.

Turismen i Sønderjylland beskæftiger 6000 personer.

Tror danskerne vil holde ferie i Danmark

Lanceringen falder sammen med, at DR fra søndag aften viser sin store satsning i anledning af genforeningsåret, den dramadokumentariske tv-serie ”Grænseland” i fire afsnit. Og selv om coronaen har udskudt genforeningsarrangementer på stribe hen over sommeren, håber Destination Sønderjylland, at mange danskere vil få lyst til at opleve grænselandet.

- Vi tror på, at flere danskere vil holde ferie i Danmark, og at Sønderjylland vil få sin del af det. Vi har nogle stærke budskaber, siger direktøren for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen, der også er bestyrelsesmedlem i Danske Destinationer.

Annonce

Chance for nye tyske gæster

I hele landet mærker feriehusudlejerne en øget efterspørgsel fra danskerne, men mens feriehuse på Sjælland fyldes af folk fra hovedstaden, bliver det svært at undvære de udenlandske turister i Sønderjylland, hvor de normalt udgør 60 procent af gæsterne.

Derfor står Destination Sønderjylland også på spring med en ekstra markedsføringskampagne i Tyskland, hvor langt hovedparten af de udenlandske gæster kommer fra.

- Så snart vi ved, hvornår Danmark åbner grænsen, går vi straks i gang med kampagnen i Tyskland. Så vil det være en superchance for at få nye gæster, for mange i Tyskland vil fravælge lande som Italien og Spanien og i stedet søge mod nord. Og vi ved, at når de har været her én gang, vil de gerne komme tilbage, siger Karsten Justesen, som mener, at der især er et potentiale i camping. Stort set alle campingpladser i Sønderjylland ligger ved kysten, og mange tilbyder høj komfort.

- Vi har nogle stærke budskaber i Sønderjylland, siger direktøren for Destination Sønderjylland, Karsten Justensen, som nu lancerer kampagnen "Det er dejligt at blive genforenet" for at tiltrække danskere i genåbningensfasen efter coronanedlukningen. Foto: Timo Battefeld

Annonce
Aabenraa For abonnenter

For fire år siden røg hun ud: Nu er Dorte blandt de ti mest populære og nyudnævnt formand

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Kolding

Feltet af arkitekter snævrer ind: Se de fem firmaer som skal forvandle Designskolen i Kolding

Annonce