Annonce
Aabenraa

Ny sønderjysk turismekampagne: Danskerne skal genforenes i grænselandet

Direktør for Destination Sønderjylland Karsten Justesen arbejder for tiden med at tiltrække danskere på sommerferie, men øjner også et stort potentiale i nye tyske gæster, så snart grænsen åbnes. Foto: Timo Battefeld
Genforeningen får en ny betydning i sønderjysk turismekampagne rettet mod danskerne. Destinationen er også klar med ekstra kampagne til det tyske marked, men afventer udmelding om grænseåbning.
Annonce

AABENRAA: Turismeaktører i Sønderjylland har øjnene stift rettet mod Christiansborg, hvorfra de meget gerne ser en snarlig genåbning af den dansk-tyske grænse, som kan redde en stor del af sommerens feriehusbookinger fra aflysning.

Imens lancerer Destination Sønderjylland en ny kampagne for at overbevise danskerne om, at de skal vælge Sønderjylland som feriemål. I kampagnen ”Det er dejligt at blive genforenet” spiller destinationen på, at danskerne forhåbentlig snart kan blive genforenet indbyrdes med venner, familie og naboer.

Dermed får ”genforening” en ny betydning i året, hvor også 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920 markeres.

Fra fredag og en måned frem vises på skift fire reklamefilm på alle TV 2’s regionale kanaler bortset fra TV Syd og Bornholm, og de følges op af en onlinekampagne.

Sønderjysk turisme og kampagnen

Destination Sønderjyllands kampagne ”Det er dejligt at blive genforenet” er et led i en national kick start-kampagne for turismedestinationer til 20 mio. kr.

Filmene er optaget med 60 statister på 12 lokationer rundt i Sønderjylland. Materialet kan findes på visitsonderjylland.dk/genforenet

Sidste år var der 2,4 millioner udenlandske overnatninger i Sønderjylland. De udenlandske gæster - primært fra Tyskland - udgør 60 procent af landsdelens gæster, og den samlede udenlandske turismeomsætning løber op i 2,1 milliarder kroner.

Turismen i Sønderjylland beskæftiger 6000 personer.

Annonce

Tror danskerne vil holde ferie i Danmark

Lanceringen falder sammen med, at DR fra søndag aften viser sin store satsning i anledning af genforeningsåret, den dramadokumentariske tv-serie ”Grænseland” i fire afsnit. Og selv om coronaen har udskudt genforeningsarrangementer på stribe hen over sommeren, håber Destination Sønderjylland, at mange danskere vil få lyst til at opleve grænselandet.

- Vi tror på, at flere danskere vil holde ferie i Danmark, og at Sønderjylland vil få sin del af det. Vi har nogle stærke budskaber, siger direktøren for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen, der også er bestyrelsesmedlem i Danske Destinationer.

Annonce

Chance for nye tyske gæster

I hele landet mærker feriehusudlejerne en øget efterspørgsel fra danskerne, men mens feriehuse på Sjælland fyldes af folk fra hovedstaden, bliver det svært at undvære de udenlandske turister i Sønderjylland, hvor de normalt udgør 60 procent af gæsterne.

Derfor står Destination Sønderjylland også på spring med en ekstra markedsføringskampagne i Tyskland, hvor langt hovedparten af de udenlandske gæster kommer fra.

- Så snart vi ved, hvornår Danmark åbner grænsen, går vi straks i gang med kampagnen i Tyskland. Så vil det være en superchance for at få nye gæster, for mange i Tyskland vil fravælge lande som Italien og Spanien og i stedet søge mod nord. Og vi ved, at når de har været her én gang, vil de gerne komme tilbage, siger Karsten Justesen, som mener, at der især er et potentiale i camping. Stort set alle campingpladser i Sønderjylland ligger ved kysten, og mange tilbyder høj komfort.

- Vi har nogle stærke budskaber i Sønderjylland, siger direktøren for Destination Sønderjylland, Karsten Justensen, som nu lancerer kampagnen "Det er dejligt at blive genforenet" for at tiltrække danskere i genåbningensfasen efter coronanedlukningen. Foto: Timo Battefeld

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce