Annonce
Aabenraa

Tra kommer hjem: Udlændingestyrelsen trækker udvisning tilbage

Nu skal du hjem, Tra. Vi savner dig. Glæden var enorm, da papfar Jørgen Bonefeld, lillebror Hung Viet Nguyen og mor Ha Thi Thanh Tran modtog brevet med Tras opholdstilladelse. Foto: Bo Nielsen
Udlændingestyrelsen var tavs i halvanden måned, men få timer før store bededag blev Aabenraa-families bønner hørt: 16-årige Tra Viet Nguyen kan nu vende hjem til sin mor, lillebror og papfar i Danmark.
Annonce

Aabenraa: Ventetiden er forbi. I over syv måneder har 16-årige Tra Viet Nguyen været forvist til Hanoi, adskilt fra mor, lillebror og papfar hjemme i Aabenraa, men torsdag hen på eftermiddagen kom ud af det blå det brev, familien havde håbet på, men bestemt ikke forventet.

Der er udstedt en opholdstilladelse til Tra, der i første omgang fik afslag på en ansøgning om opholdstilladelse.

- Vi er utroligt glade, og det skal lige gå op for os. Hele den rejse, vi har været igennem, sagde Jørgen Bonefeld, der er papfar til Tra, da JydskeVestkysten kort efter det glade budskab besøgte familien.

Da dagen begyndte, var der ellers ikke meget, der tydede på, at den skulle få så lykkelig en udgang. 25. marts fik familien besked om, at Udlændingenævnet havde underkendt Udlændingestyrelsens afslag på opholdstilladelse, og at sagen derfor gik tilbage til styrelsen. Helt indtil torsdag eftermiddag var styrelsen imidlertid tavs.

- Jeg er så lykkelig, at jeg kunne græde. Den sidste måned har været så forfærdelig, fordi vi bare har ventet og ventet og ikke har kunnet planlægge noget, strålede den glade mor, Ha Thi Thanh Tran, hvis stemme var ved at krakelere:

- Jeg er så overvældet af følelser, men nu skal vi have planlagt, hvordan vi henter hende hjem så hurtigt som muligt.

Jeg skulle have været på jagt i morges (torsdag, red.), men med sagen her syntes jeg ikke, jeg havde lyst, men nu skal jeg af sted i aften. Sidde og kigge ud over markerne, og så kan dyrene løbe eller lade være, men jeg vil slappe af og tænke det her igennem.

Jørgen Bonefeld, papfar til Tra

Annonce

Lillebror med planer

Også lillebror Hung glædede sig til at få Tra hjem.

- Min søn har savnet hende meget, og han har sagt, at når hun kommer hjem, skal vi dét og dét, fortalte Ha Thi Thanh Tran.

Sidst på eftermiddagen, dansk tid og hen på aftenen lokal tid, var familien i telefonisk kontakt med Tras mormor. De var ikke kommet i kontakt med Tra, der bor alene, fordi mormoren, som hun boede sammen med, er blevet så syg, at hun flyttet ind hos anden familie.

- Mormoren og familien græd af glæde over, at det nu er lykkedes, sagde Jørgen Bonefeld.

Sammen med brevet med opholdstilladelsen fulgte ti sider med instruktioner i alle de praktiske og formelle opgaver, der venter forude, inden Ha Thi Thanh Tran kan hente sin datter på ambassaden i Hanoi. Ægtefællen kan ikke komme med, da han er på arbejdsmæssig udlandsrejse.

Familien bliver fuldtallig, og gensynet med Tra fylder meget, men det betyder ikke, at vejen hertil er glemt.

- Man føler sig magtesløs. Også fordi der ikke er nogen ping-pong frem og tilbage. Der er radiotavshed. Jeg har boet i både Korea og i Kina. Der bliver man hele tiden informeret, og der er hurtig ekspedition. Her får man intet at vide, og det er egentlig det værste, syntes Jørgen Bonefeld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce