Annonce
Aabenraa

Traditionen gentænkt: Julemanden og hans kone trodsede corona

Julemanden og hans kone ankom i hestevogn og var på rundtur i Bylderup-Bov med 20 stop. Hvert sted udleverede de et mindre antal godteposer. Foto: Henriette Pilegaard
Først var årets fest med julemanden og hans kone aflyst i Bylderup-Bov på grund af restriktionerne mod corona. Men så udtænkte byens borgere en plan med en hestevogn.
Annonce

BYLDERUP-BOV: Hvert år på søndagen tættest på 1. december plejer børnene i Bylderup-Bov at vække julemanden og hans kone. Der plejer at være orkester, som spiller julemusik, dans om juletræet og servering af gløgg og æbleskiver. Børnene får mulighed for at fortælle julemanden om deres juleønsker, og til sidst deler han godteposer ud til børnene.

Men ikke i år, for her i coronatiden går det bare ikke at samle en flok på op mod 200 børn og måske dobbelt så mange forældre. Derfor så det i lang tid ud til, at der ikke blev nogen fest med julemanden og hans kone i Bylderup-Bov i år.

Det kunne byens beboere dog ikke helt affinde sig med, og så lagde de en snarrådig plan. De arrangerede i stedet et juleoptog gennem byen, hvor julemanden og hans kone i hestevogn gjorde stop ved 20 poster. Hvert sted afleverede julemanden en sæk med højest ti godteposer til en vagt, der var udnævnt på forhånd og skulle stå for uddeling af poserne.

Uddelingen skete efter et billetsystem med 20 forskellige farvekoder, så forældrene på forhånd vidste, nøjagtigt hvor de skulle befinde sig.

Annonce

Nisseryttere med

Ved Torvet var det Karina Riley, som var vagt. Hun er selv mor til tre børn på tre, syv og ti år. Hun havde også hjulpet med at planlægge den alternative julefest, der som altid var et samarbejde mellem borgerforeningen, det frivillige brandværn, Luthersk Mission og spejderne.

I år havde også rideskolen sluttet sig til, og hestevognen, som Karl-Heinz Gehrt stillede til rådighed, blev fulgt af ryttere i nissetøj.

I alt havde købmanden pakket 155 godteposer, som forældrene havde bestilt mod at få udleveret en billet, som altså var i en bestemt farve med henvisning til en af de 20 poster.

- Det er virkelig godt arrangeret, bemærkede en af mødrene på Torvet til Karine Riley.


Det er virkelig godt arrangeret.

En mor i Bylderup-Bov


En brandbil kørte forrest i optoget. Foto: Henriette Pilegaard
Karina Riley, til venstre, var udnævnt til vagt på Torvet, og hun sørgede for, at de ti godteposer, som julemanden havde afleveret ved dette stop, blev uddelt til børnene. Foto: Henriette Pilegaard
Det var spændende, hvad der gemte sig i posen. Foto: Henriette Pilegaard
Som en ny tradition i Bylderup-Bov er der sat barselsstorke op ved Torvet. Én for hver af årets nyfødte - fire drenge og syv piger er det blevet til. Henriette Pilegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce