Annonce
Tønder

Trafikåre i Tønder spærres i tre måneder: Bilister må finde en omvej

Fra den 17. maj og sommeren over vil det være umuligt at krydse Bargumsvej mellem Leos Plejecenter og jernbanesporene for bilister. Fodgængere kan dog benytte det nordlige fortov, der ligger på højre siden af vejen, under hele arbejdet. Foto: Martin Franciere
Fra midten af maj og tre måneder frem vil Bargumsvej være spærret for al kørende trafik. Det er Tønder Forsyning og kommunen, der er gået sammen om stort arbejde i undergrunden.

TØNDER: En af Tønder bys vigtigste trafikårer mellem den østlige og vestlige del af Tønder bliver spærret i tre måneder hen over sommeren.

Det er Tønder Forsyning og Tønder Kommune, der er gået sammen om et større arbejde, hvor der skal skiftes regnvands- og spildevandsledninger i jorden under Bargumsvejs asfalt. Når Tønder Forsyning om nogle måneder er færdig med arbejdet, er det Tønder Kommune, der skal have lagt nyt asfaltlag på vejbanen og lavet nyt fortov på den sydlige del af strækningen.

Projektingeniør Morten Thomsen fortæller, at en strækning på 240 meter mellem jernbaneoverskæringen ved trinbrættet Tønder Nord og Bargumsvej ved Leos Plejecenter vil være lukket mellem den 17. maj, hvor arbejdet begynder, frem til den 17. august - hvis alt altså går som planlagt.

Annonce

- I hele perioden vil strækningen være lukket for kørende trafik, mens gående kan passere langs det nordlige fortov, som forbliver urørt under arbejdet, siger Morten Thomsen.

Beboerkørsel

Arbejdet starter med at det gamle lag asfalt skrælles af. Siden graves der op, og kloaknettet og regnvandsrørene samt brønde skiftes, hvorefter Tønder Kommune tager over og renoverer det sydlige fortov og lægger ny asfalt. Tønder Forsynings andel af arbejdet er alene budgetteret til 750.000 kroner.


Grundvandet står højt i vinterhalvåret, og det ville vi gerne undgå under arbejdet.

Morten Thomsen, projektingeniør, Tønder Forsyning


Men hvorfor vælger man at lukke en af Tønder bys mest trafikerede veje i sommerperioden?

- Grundvandet står højt i vinterhalvåret, og det ville vi gerne undgå under arbejdet, forklarer Morten Thomsen, og tilføjer, at beboerne i området får særlig lov til at køre på strækningen under arbejdet.

Hvis alt går som forventet kan kørende bilister igen krydse Bargumsvej og jernbanesporet ved Tønder Nord efter den 17. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce