Annonce
Læserbrev

Trafik i Brørup

Læserbrev: Dagligt kan man opleve trafikkaos i Brørup. Særligt problematisk er det fra krydset Vestergade - Søndergade og ned til krydset Torvegade / Rahbæksalle - Nørregade.

Midt imellem ligger Skolegade hvor børn dagligt må kæmpe for at komme over vejen og sikkert i skole. Skolepatruljerne gør et godt stykke arbejde her, men deres indsats rækker ikke til at sikre en sikker skolevej.

Det sker jævnligt, at bilisterne ikke respekterer, eller forstår færdselsloven ved fodgængerfelterne, med særdeles farlige situationer til følge for de bløde trafikanter.

Vi må gøre noget. Derfor foreslår jeg, at der bliver sat lysreguleringer op ved Torvegade og ved Vestergade. Disse vil kunne indstilles, så de dels sænker farten gennem hovedgaden, og dels hjælper de bløde trafikanter, der gerne vil passere hovedgaden.

Som ekstra bonus vil det gøre det nemmere for bilister at komme ud fra Vestergade.

I samme ombæring bør der afsættes midler til renovering af de flisebelagte områder i Nørregade og Søndergade.

Samtidig skal Byagervej gøres mere trafiksikker, så det bliver nemmere at være cyklist og at passere Byagervej. Det er her de mindste går i skole, og det kan gøres dels med vejbump og dels ved at omdanne Byagervej til en 2 minus 1 vej …

Endelig skal Kærvej ved Ladelund gøres bredere. Her er der mange biler og lastbiler, og der opstår jævnligt farlige situationer …

Dette vil jeg tage med til de kommende kommunale budgetforhandlinger.

For det konservative Folkeparti er det vigtigt, at vi passer på de bløde trafikanter og gør det attraktivt at benytte cyklen til den daglige transport. Af samme årsag vil vi igen kæmpe for at få afsat penge til cykelstier. Vi mangler en cykelsti fra Brørup til Malt af Vestre Maltvej, så vi alle kan cykle sikkert til 10. Klasse centeret, handelsskolen, gymnasiet og Vejen Idrætscenter med svømmehallen. Jeg forstår godt, at der ikke er mange, der vælger cyklen på denne rute i dag. Den er ganske enkelt for farlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce