Annonce
Kolding

Trafikeret hovedvej spærres i to dage: Mindestribe for den gamle grænse skal renoveres

Bronzebåndet blev lagt ned ved fejringen af genforeningen 13. juni sidste år. Arkivfoto: John Randeris
Hovedvejen mellem Christiansfeld og Kolding spærres i forbindelse med, at bronzebåndet, som er fræset ned i hovedvejen for at vise, hvor den dansk-tyske grænse lå i årene 1864-1920, skal stabiliseres. Båndet blev afsløret af Hendes Majestæt Dronning Margrethe ved den officielle fejring af genforeningen 13. juni 2021.

Kolding: Hovedvej 170 mellem Christiansfeld og Kolding vil være lukket for gennemkørsel ved den gamle grænse syd for Taps 11.-13. maj. I perioden vil der være omkørsel via Vejstruprødvej og Tingskovhedevej. Lastbiler anbefales at holde sig til motorvejen, da omkørslen sker på smalle veje, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Koldingvej spærres i forbindelse med, at bronzebåndet, som er fræset ned i hovedvejen for at vise, hvor den dansk-tyske grænse lå i årene 1864-1920, skal stabiliseres. Båndet er lavet af kunstneren Flemming Jarle og blev afsløret af Hendes Majestæt Dronning Margrethe ved den officielle fejring af genforeningen 13. juni 2021.

Den her omkørsel skal bilisterne ud på, og lastbiler anbefales at blive på motorvejen. Kort: Kolding Kommune

- Bronzebåndet har sat sig lidt, siden det blev lagt ned i asfalten for et år siden. Når bilerne passerer den gamle grænse, bevæger båndet sig en lille smule. På sigt vil det kunne ødelægge mindestriben. Derfor laver vi nu en stabilisering af båndet ved at sprøjte noget lim ind under bronzen, så det igen kommer til at ligge helt fast. Herefter skal limen have tid til at hærde. Afhængig af luftfugtigheden kan det tage op til 48 timer. I den periode bliver der ikke arbejdet på stedet, men vi kan selvfølgelig ikke åbne for trafikken igen, før limen er hærdet, siger konsulent Troels Kragh, Kolding Kommune.

Annonce

Omkørsel

Renoveringen foregår på en kort strækning syd for Den Gamle Grænsekro og Genforenings- og Grænsemuseet. Hovedvejen vil være lukket for gennemkørsel fra onsdag den 11. maj klokken  09, og indtil limen er hærdet.

- Jeg forventer, at vi senest kan åbne vejen igen sidst på eftermiddagen fredag, men lige så snart limen er hærdet, bliver afspærring og skilte med omkørsel naturligvis pillet ned, forklarer Troels Kragh.

Mens hovedvejen er spærret for gennemkørsel, bliver der skiltet med omkørsel via Vejstruprødvej og Tingskovhedevej. Når man kommer nordfra, vil det fortsat være muligt at besøge Den Gamle Grænsekro, Genforenings- og Grænsemuseet og de øvrige beboere nord for den gamle grænse via Koldingvej.

Annonce
Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: EfB sluttede sæsonen af i en målrig hjemmekamp mod nordjysk nedrykker

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Annonce