Annonce
Esbjerg

Trafikeret Ribe-rundkørsel skal gøres mere sikker

Cyklister er i dag henvist til at køre gennem rundkørslen ved Obbekærvej og Nørremarksvej på det blå felt i yderkanten af rundkørslen. En større renovering af rundkørslen frem til årsskiftet vil separere cykeltrafikken fra den kørende trafik. Foto: Esbjerg Kommune
Et omfattende vejarbejde på rundkørslen ved Obbekærvej og Nørremarksvej i Ribe betyder at trafikken til tider vil afvikles langsommere. Vejarbejdet vil stå på resten af året, og medfører blandt andet en mere sikker skolevej.

Ribe: I næste uge indledes en større renovering af rundkørslen ved Obbekærvej og Nørremarksvej.

Med en placering mellem Ansgarskolen Vadehav syd for Obbekærvej og boligområdet mod nord udgør rundkørslen et vigtigt trafikalt knudepunkt, hvor mange børn og unge færdes på vej til og fra skole. Der er blevet registreret et stigende antal uheld i rundkørslen.

- At skabe sikre skoleveje har længe været en prioritet i hele Esbjerg Kommune, og med denne ombygning af rundkørslen vil cyklister og gående ikke længere være så udsatte. Målet er at mindske risikoen for uheld, men de kommende tiltag i rundkørslen forbedrer faktisk forholdene for alle typer af trafikanter, siger formand for teknik & byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, i en pressemeddelelse.

Annonce
Når projektet ved rundkørslen på Obbekærvej er færdig vil cyklister kunne cykle gennem rundkørslen på en cykelsti beskyttet af kantsten, pullerter og græsrabat. Renoveringen vil ikke forhindre kørsel i rundkørslen - blot sænke hastigheden. Tegning: Esbjerg Kommune

Separering

Hidtil har cyklister og gående været henvist til at bevæge sig i det blå felt placeret i kanten af kørebanen uden nogen beskyttelse, men det ændres nu med en cykel- og gangsti, som adskilles fra kørebanen med kantsten, pullerter og græsrabat.

Der etableres såkaldte krydsningsheller, hvor cyklister og gående passerer tilkørselsvejene, så de bløde trafikanter fremover krydser vejene i to tempi. Forbedringerne indebærer også, at vejbanen indsnævres, hvilket mindsker bilisternes hastighed.

Belysningen i rundkørslen forbedres også, hvilket giver bedre udsyn i de mørke timer. Samtidig med renoveringen af rundkørslen gennemfører Vejdirektoratet anlægsarbejder på Plantagevej og Ringvejen ved Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Stenderup Pokalen er igen blevet uddelt

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce