Annonce
Kolding

Trafikformand: Finesserne må vente i vejprojekterne

- Jeg er optaget af, at vi skal holde budgetterne. Der skal være orden i mit hus, , siger Jakob Ville. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
- Det handler om at køre lidt længere på literen, siger udvalgsformand Jakob Ville (V) om den besparelse, der rammer en lang stribe vejprojekter i år.

Kolding: - Nogle af de nye stier og vejprojekter, der er på programmet i Kolding i år og de kommende tre år, bliver lidt mindre lækre, end de oprindeligt var tænkt. Finesserne må vente.

Sådan beskriver formanden for byrådets trafikansvarlige udvalg, Jakob Ville (V) fra teknik- og klimaudvalget, følgerne af den 10 procents-besparelse, som byrådet har lagt ned over en stribe anlægsprojekter på 2019-budgettet.

- Der kommer måske ikke lige reflekslys på stien, eller en vejbane bliver lidt smallere, men uden at det gør noget. Det er ligesom hjemme i husholdningen, hvor man også nogle gang må tage hjem fra ferie et par dage før for at få pengene til at slå til. Det handler om, at vi skal køre lidt længere på literen, siger Jakob Ville (V).

Annonce
Det er ligesom hjemme i husholdningen, hvor man også nogle gang må tage hjem fra ferie et par dage før for at få pengene til at slå til.

Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget.

Orden i huset

10 procents-besparelsen rammer eksempelvis en ny højresvingsbane ved Ny Esbjergvej, som nu skal anlægges for 93.000 kroner mindre, end by- og udviklingsforvaltningen havde beregnet den til at koste.

- Så ja, i forhold til de skøn, forvaltningen har lavet fra start, bliver det lidt dårligere, men uden at det gør rigtig ondt, og uden at det går ud over sikkerheden.

- At en kørebane bliver 40 centimeter smallere betyder jo ikke, at slidlaget bliver tyndere. Og så må noget udsmykning eller lys måske vente til senere, når vi får råd. Jeg er først og fremmest optaget af, at vi skal holde budgettet, og at der er orden i mit hus, siger Ville.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce