Annonce
Kolding

Trafikformand: Nu skal der bygges et p-hus i midtbyen

Der er ingen vej udenom, at der må bygges et stort p-hus midt i Kolding meget snart, siger Jakob Ville (V). Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Venstres Jakob Ville går til budgetforhandlingerne med et parkeringshus øverst på ønskesedlen.

Kolding: Der er brug for et stort parkeringshus i midtbyen, og pengene til det skal findes, når politikerne samles for at forhandle Kolding Kommunes 2020-budget på plads til efteråret.

Det mener formanden for byrådets trafikansvarlige udvalg, Jakob Ville (V) fra teknik- og boligudvalget.

- Som det ser ud lige nu, mangler vi 1000 p-pladser i bymidten, og der er mange projekter på vej, som udløser et behov for yderligere 2000 i de kommende år. Så vi er nødt til at være ret hårde på at kræve af investorer og bygherrer, at de skal fremskaffe de p-pladser, der er brug for til deres byggerier, og som kommune må vi se ind i, at der er behov for et parkeringshus nu, siger Jakob Ville.

Han siger, at et centralt p-hus bliver et af hans helt store ønsker til budgetforhandlingerne.

- Og det har jeg orienteret min borgmester om, tilføjer Ville, der ikke vil pege på nogen konkret placering.

Udvalgsformanden bifalder de initiativer, som by- og udviklingsforvaltningen har sat i gang for at afhjælpe manglen på parkeringspladser for især dem, som har deres arbejdsplads i midtbyen. Og så opfordrer han private p-plads-ejere i midtbyen til at udleje deres p-pladser i dagtimerne, mens de selv er på arbejde.

- Det er også en fordel i forhold til at holde ubudne gæster væk, at der holder en bil på husets parkeringsplads i dagtimerne, påpeger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce