Annonce
Esbjerg

Trafikkaos i vente: To store vejarbejder venter med korte mellemrum på trafikeret ringvej

Broarbejde over Ribe Å og ny krydsning af hovedvej A11 få hundrede meter længere mod syd rammer Ribes ringvej inden for få måneder sidst i 2022. Håbet er, at det kan koordineres, så det forstyrrer trafikken mindst muligt. Foto: Jacob Schultz
Renovering af bro over Ribe Å og anlæg af ny trafikregulering. Vejdirektoratets to projekter vest for Ribe ligger med få hundrede meters mellemrum, men når de ikke kan laves på samme tid, frygter lokalråd, at det vil genere trafikken voldsomt på Ribes meget trafikerede ringvej i to omgange i stedet for en.

Ribe: Vil man genere bilisterne omkring Ribe mindst muligt, bør Vejdirektoratet koordinere to store anlægsprojekter på ringvejen omkring Danmarks ældste by, der står til at blive sat i gang med få måneders mellemrum.

Det mener man hos Lokalråd Ribe Midt, efter Vejdirektoratet mandag offentliggjorde planerne for renoveringen af ringvejsbroen over Ribe Å. Her forventer projektleder Mike Boesen, at arbejdet vil vare fra sommeren til november 2022, men på nogenlunde samme tidspunkt påbegyndes arbejdet med at anlægge en mere sikker krydsning af ringvejen/A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej, blot få hundrede meter syd for ringvejsbroen.

Det har Transportudvalget afsat otte mio. kr. til, og Willi Weber fra lokalrådet mener, der kan være en form for synergieffekt ved at gennemføre trafikreguleringen ved Bjerrumvej i en sammenhæng med broprojektet.

Annonce

- Det skal blandt andet være for at genere bilister med flere mindst muligt, men jeg er bekymret for, om Vejdirektoratet nu også koordinerer de to projekter og de gener, de kommer til at volde for trafikanterne, siger Willi Weber.

2022 eller 2023

Men det er langt fra sikkert, det kommer til at ske.

Hos Vejdirektoratet forklarer man fra afdelingen for Planlægning og Myndighed, at pengene til projektet ved Bjerrumvej først frigives i 2022, hvorefter der blandt andet skal udarbejdes et detailprojekt og underopgaverne skal i udbud. Derfor er det uvist, om projektet kan udføres allerede i 2022 eller om det først bliver i 2023, og dermed har man et broprojekt, der står færdigt i november 2022, hvorefter sikringen af krydset ved Bjerrumvej kan risikere at starte blot få måneder senere.

- Vi koordinerer vores projekter efter bedste evne netop for at minimere de samlede gener for trafikken mest muligt. Det vil også gælde i dette tilfælde for de to projekter, og fordi projektet ved Bjerrumvej først er ved at blive overdraget til den afdeling, der står for detailprojektering og planlægning, ligger levetidsforlængelsen af broen over Ribe Å tidsmæssigt foran, siger Mike Boesen, der har fokus på, at trafikken på rute 11 opretholdes bedst muligt, men at det endnu er for tidligt at udtale sig om den endelige koordinering.

Annonce

Fremskyndes

Fra sommeren og frem til november 2022 vil trafikken på ringvejen blive ledt over de midlertidige militærbroer med forventelige køer til følge, og Willi Weber så gerne, at man kunne fremskynde anlægget af krydsningen mellem Bjerrumvej og Holmevej.

- Frygten er, at de bliver gennemført med få måneders mellemrum. Det vil være ærgerligt at blive generet så lang tid med vejarbejde, men krydsningen burde kunne fremskyndes. Ejerne af det lille areal, der skal eksproprieres, har jo givet tilsagn om det, så lad os nu få den trafiksikre krydsning lavet, gerne allerede inden sommertrafikken, siger Willi Weber.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Heini har 'Heldets Kiosk': Endnu en heldig spiller vinder en million kroner på en ellers værdiløs lottokupon

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Esbjerg

Kunstmuseum inviterer til julegaveworkshop

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce