Annonce
Danmark

Trafikkaos på Fyn: Spærret motorvej forventes ryddet igen klokken 14

Foto: Local Eyes
Væltet lastbil fyldt med dieselolie har spærret det østgående spor ved Middelfart siden lørdag morgen.

Omkring klokken 14 forventer Vejdirektoratet, at der atter er helt hul i gennem på Fynske Motorvej ved afkørsel 58 a og 58 b ved Middelfart.

En lastbil, der kører med dieselolie, væltede kl. 7.25 lørdag morgen og forårsagede en kort overgang, at både det vest- og østgående spor var spærret. Det vestgående spor blev hurtigt åbnet for trafik, men værre er situationen i retningen mod Sjælland - her er der stadig lukket af, og trafikanter må søge andre veje.

Ifølge Vejdirektoratet forventer myndighederne, at oprydningsarbejdet er overstået omkring klokken 14. Udfordringen er blandt andet, at vejbanen er blevet opløst af dieselolien, og de skader skal udbedres, inden der igen kan gives grønt lys for lørdagstrafikken.

Ifølge Fyns Politi skyldes uheldet formentlig, at et dæk på lastbilen er eksploderet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Gratis: Hyggeaften hos Hr. P

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Annonce