Annonce
Danmark

Trafikkaos på Fyn: Spærret motorvej forventes ryddet igen klokken 14

Foto: Local Eyes
Væltet lastbil fyldt med dieselolie har spærret det østgående spor ved Middelfart siden lørdag morgen.

Omkring klokken 14 forventer Vejdirektoratet, at der atter er helt hul i gennem på Fynske Motorvej ved afkørsel 58 a og 58 b ved Middelfart.

En lastbil, der kører med dieselolie, væltede kl. 7.25 lørdag morgen og forårsagede en kort overgang, at både det vest- og østgående spor var spærret. Det vestgående spor blev hurtigt åbnet for trafik, men værre er situationen i retningen mod Sjælland - her er der stadig lukket af, og trafikanter må søge andre veje.

Ifølge Vejdirektoratet forventer myndighederne, at oprydningsarbejdet er overstået omkring klokken 14. Udfordringen er blandt andet, at vejbanen er blevet opløst af dieselolien, og de skader skal udbedres, inden der igen kan gives grønt lys for lørdagstrafikken.

Ifølge Fyns Politi skyldes uheldet formentlig, at et dæk på lastbilen er eksploderet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce