Annonce
Billund

Flyene i Billund Lufthavn er næsten lige så fyldte som i 2019

I uge 28 var 53 procent af lufthavnens afgående passagerer vendt tilbage i forhold til samme uge i 2019. Ser man kun på chartertrafikken, er tallet helt oppe på 70 procent. Lige nu flyver der faktisk samme antal passagerer, eller endda flere, til danskernes favorit rejsemål som Kreta, Mallorca, Rhodos, Malaga, Barcelona og Cypern fra Billund sammenlignet med 2019. Foto: PR
I takt med genåbningerne i store dele af Europa stiger flytrafikken fra Billund Lufthavn, der nu nærmer sig rekorderne fra 2019.

Billund: 2019 var rekordernes år i Billund Lufthavn, men selv i et coronaår kan man ikke se bort fra succeserne. I samarbejde med flyselskaberne sprøjter det ud med nye ruter. Her er Bologna er den ottende nye rute ud af de 16 nye ruter, der er planlagt til at åbne de næste par måneder.

Billund Lufthavn er Vestdanmarks største og mest foretrukne lufthavn. Det medfører, at vestdanskerne allerede nu kan flyve til 75 procent af de destinationer, der blev fløjet til i 2019.

– Genåbningen med det europæiske coronacertifikat har virkelig åbnet verden op for danskerne igen. Der er både trang og mod til at rejse igen. Det kan vi mærke i terminalen og på platformen, hvor gamle ruter genåbner og nye ruter bliver hele tiden tilføjet på destinationskortet. Senest i søndags kunne vi byde velkommen til Ryanairs nye rute til Bologna, fortæller Mads Bisp Agersnap, presseansvarlig i Billund Lufthavn, og fortsætter:

Annonce

– Billund Lufthavn ligger lige i hjertet af Jylland, hvilket gør os til den mest foretrukne lufthavn, fordi klart størstedelen vestdanskerne på Fyn og i Jylland har hurtigst adgang hertil. Det er en af de store årsager til, at vestdanskerne allerede nu har mulighed for at flyve til 75 procent af de samme destinationer fra Billund Lufthavn, som vi havde i 2019. Til oktober forventer vi, at procentsatsen er steget til over 80 procent.

Billund Lufthavn er tæt på 2019-rekorder

Selvom 2019 på mange måder kan virke som langt væk, så minder flere af tallene fra lufthavnen meget om nogle af rekorderne derfra. Antallet af de rejsende stiger hele tiden, og der er endda vækst på flere populære rejsemål.


Belægningsprocenterne minder meget om de rekordhøje belægninger, der var i 2019.

Mads Bisp Agersnap


– Alle flyene fra lufthavnen er fyldte. Belægningsprocenterne minder meget om de rekordhøje belægninger, der var i 2019. Faktisk mangler vi kun omkring fire procentpoint få at nå de samme belægningsprocenter, som vi havde i sommeren 2019, siger Mads Bisp Agersnap.

Annonce
Kultur For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Da Sputnik satte mit barndoms land på den anden ende

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce