Annonce
Trekantområdet

Trafikprojekt i Brenderup bliver dyrere - snoren klippes torsdag

Sådan så jernbanebroen ud, inden den blev brækket i småstykker. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Annonce

Brenderup: Måneders grave- og anlægsarbejde i Brenderup har stort set nået sin ende omkring Fruerhøjvej og Stationsvej.

Den gamle jernbanebro er for længst klippet i småstykker og transporteret væk, og en ny stitunnel er etableret, hvor man har gjort området mere sikkert for blandt andet cyklister.

Selve Fruerhøjvej blev åbnet op for noget tid siden, oplyser kommunens ingeniør Klaus Henriksen, der uddyber, at stitunnellen og resten af området bliver indviet torsdag formiddag.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) klipper snoren klokken 10. Trafikprojektet skulle oprindeligt stå klar 25. oktober, men flere faktorer har spillet ind i forsinkelserne.

- Jordarbejdet har været voldsomt generet af alt det regn, vi har fået, lyder det fra Klaus Henriksen, der uddyber, at man har måttet bruge ekstra penge på at købe grus.

Annonce

Ekstraregning på vej

Desuden dukkede der en overraskelse op, da jernbanebroen blev skilt fra hinanden.

- Der var en beskyttelsesmembran, der viste sig at indeholde asbest og noget olie for at beskytte betonen. Det skulle fjernes af folk, der kom i sådan nogle rumdragter, fortæller Klaus Henriksen.

Der er ifølge ingeniøren tale om knap 1000 kilo forurenet affald, som bliver oplagret på en modtageplads i Fredericia, der senere skal sendes til udlandet.

- Der er ingen virksomheder herhjemme, som arbejder med det, så derfor skal det sendes til udlandet, siger Klaus Henriksen.

Derudover er den trafiksikre løsning i Brenderup blevet mere sikker, da der er kommet flere bump og belysning ind i det 4,2 millioner kroner store projekt.

Der er udsigt til en ekstraregning på grus og arbejdet i forbindelse med den forurenede jernbanebro, men ingeniør Klaus Henriksen har endnu ikke fået alle regninger og kan ikke oplyse, hvad det løber op i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Sådan leder politiet efter Jørgen: - Vi kan ikke få for meget information

Annonce