Annonce
Vejen

Trafiksituationen i Askov har fokus hos politikere

Den trafikale situation i Askov er tilspidset; særligt efter spærringen af Skovgårdsvej. Arkivfoto: Søren Dippel
Et nyt boligområde mellem Ø. Skibelundvej og V. Skibelundvej betyder ifølge udvalgsformand, at der skal træffes vigtige beslutninger om den i forvejen problematiske trafikale situation i højskolebyen.

Askov: Politikerne i Vejen Kommune har ikke blot blikket rettet mod det igangværende lokalplanarbejde, som skal skabe det planmæssige grundlag for udstykning af et nyt boligområde.

- Der skal ikke være tvivl om, at fokus også er rettet mod den trafikale situation i byen, som bestemt ikke er uproblematisk, fastslår Vagn Sørensen (V), der er formand for Udvalget for teknik og miljø.

JydskeVestkysten kunne i sidste uge berette om de nye planerne om et nyt boligområde. Økonomiudvalget har på sit seneste møde sat gang i en ny lokalplan for udstykningen af byggegrunde – i alt 85-90 grunde. Det er indehaverne af EDC-mæglerne i Vejen, Ole Kronholm og Lars Slangerup, som er investorer på projektet. Den nye udstykning ønskes vejbetjent fra Ø. Skibelundvej.

Der er flere forhold, som vi skal have afklaret, så vi ikke kommer til at opleve flere trafikale problemer i Askov.

Vagn Sørensen, formand for Udvalget for teknik og miljø

Kræver løsning

I Askov har nyheden givet anledning til bekymring omkring den trafikale situation, som i forvejen er under pres – også på grund af spærringen af Skovgårdsvej. I dagens avis skriver Nils Bjørn Jensen blandt andet følgende i et debatindlæg:

- En yderligere stor udstykning med udkørsel til Ø. Skibelundvej bør simpelthen ikke tillades, uden at Askov-Malt Skoles og børnehaves kapacitet udbygges, og uden at problemerne med udkørsel til Boulevarden fra Vejenvej er løst tilfredsstillende, konstaterer Nils Bjørn Jensen.

Udvalgsformanden Vagn Sørensen er bekendt med de trafikale bekymringer:

- Der er flere forhold, som vi skal have afklaret, så vi ikke kommer til at opleve flere trafikale problemer i Askov. Vi skal gerne have trafikken fra den sydlige del af Askov ledt via den nye rundkørsel, hvor Ø. Skibelundvej har fat i Boulevarden. Der er ikke brug for flere biler fra Vejenvej og til Boulevarden, mener Vagn Sørensen.

Ifølge Vagn Sørensen skal der også findes løsninger for de bløde trafikanter:

-Der er allerede blevet drøftet, hvorvidt der kan indarbejdes en cykelsti i forbindelse med det boligområde, som der er planer om. Der er brug for, at elever til Askov-Malt Skole kommer sikkert frem, tilføjer udvalgsformanden.

Efter behandlingen i økonomiudvalget er lokalplanarbejdet nu igangsat. Området, hvor de nye byggegrunde tænkes udstykket, er opdelt i to etaper efter dialog med projektinvestorerne, ejeren af Vejenvej 10 og Vejen Kommune.

Etape 1 er beliggende syd for landbrugsbygningerne på Vejenvej 10 og omfatter 11,4 hektar, mens etape 2 omfatter de nuværende landbrugsbygninger og er på 3,1 hektar. Lokalplanen vedrører etape 1 – men indeholder en samlet masterplan for både etape 1 og 2.

Annonce
Vejen For abonnenter

Vinterbadeklub har kæmpet i fire år for at få sat lys op ved søbad: - Vi venter og venter på svar fra kommunen, og vi kommer ingen vegne

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Esbjerg For abonnenter

Magdalenes søn ville hellere på skadestuen end i skole - forsøgte at brække sine tæer: Mor føler sig nødsaget til selv at undervise ham

Tønder

Larm i luften: Kampfly har kurs mod Rømø

Esbjerg

Vild vandrehistorie rammer Bilka Esbjerg: - Det er en kæmpestor and

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Lille it-firma i landsby er gået konkurs: Fire har mistet deres job - men kun ét selskab i Island mister penge

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Esbjerg

Corona rammer skolerne spredt: Nogle steder er der ingen problemer, andre steder er der kun to elever i en klasse

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Kultur

Se billederne: Kronprinsesse Mary i Kolding før stor udstilling om kronprinsesserne

Nordtyskland For abonnenter

Dansk politiker er mere populær syd for grænsen end socialdemokratisk spidskandidat

Esbjerg

Endnu en uddannelse kommer til Esbjerg: De første studerende optages allerede i år

Annonce