Annonce
Nordtyskland

Trafiksyndere: De fleste danskere blæser på bøder fra Flensborg

Nu kan de tyske myndigheder få oplyst, hver der ejer udenlandske biler, som bliver snuppet i den automatiske trafikkontrol. Foto: Frank Höfer.

FLENSBORG: Færre end hver tredje af de danske trafikanter betaler de bøder, de får i forbindelse med automatisk fartkontrol og kameraovervågning af trafiklysene i Flensborg. Det fremgår af en statistik, Flensbuger Tageblatt er kommet i besiddelse af. Hidtil har man reelt ikke kunnet foretage sig noget over for de danske trafiksyndere fra tysk side. Men siden sommeren 2019 har også Danmark været en del af EU’s køretøjsregister. Derfor kan tyske myndigheder nu få oplyst, hvem der ejer en bil med en given nummerplade. Fra juli til december 2019 blev der udstedt godt 1500 bøder til danske trafikanter i Flensborg. 1319 af dem omhandlede hastighedsovertrædelser, mens 198 danskere blev snuppet for at køre over for rødt. I alt udløste det bøder på knap 56.200 euro. Men foreløbig har de danske trafiksyndere kun betalt 20.257 euro. Tallet påvirkes dog også af, at myndighederne kun kan søge efter en udenlandsk bilist i EU-registret, hvis bødens størrelse er over 70 euro. Rigtig mange forseelser syd for grænsen straffes med betydeligt lavere bøder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce