Annonce
Tønder

Trafikuheld spærrede kortvarigt Rute 11

Arkivfoto: Michael Bager

REJSBY/BRØNS: Morgentrafikken blev torsdag afbrudt klokken 08.04 af et færdselsuheld på Rute 11 mellem Rejsby og Brøns. Her kørte en bilist i nordlig retning og kørte op bag i en anden bil, der holdt stille og afventede at dreje til venstre ind på en ejendom.

Bilen, der påkørte, endte i grøften, men ingen af de to bilister kom noget alvorligt til. De er dog begge kørt på sygehuset til et nærmere tjek, forklarer vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

I første omgang var meldingen, at kun den ene bilist skulle ind til undersøgelser. Brand og Redning Sønderjylland blev også tilkaldt til stedet, fortæller indsatsleder Thomas Lund Sørensen:

- Da vi kom ud til stedet, var vores kolleger fra ambulancen i gang med at hjælpe en teknisk fastklemt. Det vil sige en person, der klager over eksempelvis nakkesmerter, men ikke sidder fast. Vi måtte spærre vejen af, og fik personen ud.

Rute 11 var spærret i cirka en halv time som følge af uheldet, og genåbnede cirka klokken 08.40.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce