Annonce
Nordtyskland

Tragedie i Flensborg nytårsnat: 24-årig mand blev stukket ihjel

Den unge mand blev stukket ned foran dette diskotek i Flensborgs centrum. Foto: Julian Heldt.
Efter drabet på en 24-årig mand på åben gade i Flensborg nytårsnat appellerer politiet til, at både tyske og eventuelle danske vidner melder sig,

FLENSBORG: En 24-årig mand blev nytårsnat omkring klokken 2.30 brutalt stukket ihjel foran diskoteket M1 ved Marienkriche nær Nordermarkt i det centrale Flensborg. Forud for drabet skulle den 24-årige have været oppe at skændes med nogle andre personer på stedet.

Baggrunden for striden er foreløbig ukendt.

Offeret blev hårdt såret af flere knivstik bragt til sygehuset. Her døde han kort efter ankomsten af sine kvæstelser.

Politiet har foreløbig ingen spor efter de mulige gerningsmænd. Dog blev fem, seks mænd set løbe bort fra stedet omkring drabstidspunktet. Mændene var formentlig mellem 20 og 30 år og mørklødede med mørkt hår. Nogle af dem bar muligvis hvide jakker.

På grund af nytåret var Flensborgs gader fyldt med feststemte mennesker. Givetvis har der blandt dem også været en del danskere.

Myndighederne appellerer indtrængende til både tyske og eventueller danske vidner om at at melde sig. Politiet kan kontaktes telefonisk på 0461 484 0. Danske vidner skal i stedet ringe: + 49 461 484 0

/JV

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce