Annonce
Sydjylland

Tragedie: Jernmanden fra Esbjerg er død

Ultra-cykelrytteren, den 44-årige Anders Tesgaard fra Esbjerg, der for to et halvt år siden blev torpederet af en bil under det ekstreme cykelløb Race Across America, døde fredag.

OBS: Denne artikel er fra den 16. februar 2018, men har på grund af fornyet interesse været blandt de mest læste på jv.dk i dag, den 26. august.

Dødsfald: Den ekstreme cykelrytter og lektor fra Esbjerg, 44-årige Anders Tesgaard er død, efter han for to et halvt år siden blev torpederet af en bilist under ekstremløbet Race Across America.

Anders Tesgaard døde fredag, bekræfter blandt andet hans bror, Helge Tesgaard, på Facebook:

- En stor personlighed er gået bort fredag morgen på Esbjerg Sygehus. Anders har den seneste uge være indlagt med endnu en lungebetændelse, som hver gang tærer på kræfterne. Selvom der har været mange både sejre og nederlag siden ulykken, er det godt, at Anders nu har fået fred. Bisættelsen kommer til at finde sted lørdag den 24. februar klokken 14 fra Rødby kirke, skriver Helge Tesgaard.

Annonce

Farvel

Anders Tesgaard deltog i juni 2015 under det udmarvende Race Across America på omkring 5000 kilometer, da han blev kørt ned en mørk nat på en øde landevej i Kansas.

Siden gik han en svær tid igennem, inden han døde.

Fredag begyndte kondolencerne at strømme ind på de sociale medier efter det tragiske dødsfald:

- Farvel kære Anders Tesgaard, tak for alle de fantastiske ting vi har haft og oplevet sammen. Og tak for de oplevelser du gav os tværs over USA, dem ville vi aldrig have været foruden på nær den aften i Grafton. En aften som vi aldrig vil glemme. Vil give alt for at kunne ændre de få minutter, så alt havde været anderledes. Du er en ener Anders, og der kommer aldrig en som dig igen, du var og er en legende. Håber du er kommet til et bedre sted, og at vi ses igen en dag min ven, skriver Christian Dahl Ørskov fra Esbjerg blandt andet.

Foregangsmand

En anden ultra-cykelrytter, Peter Jakobsen, skriver:

- En af de største ultraryttere er i dag gået bort. Anders Tesgaard var om nogen foregangsmand for ultracyklingen, og det er svært at håndtere, at han ikke længere er i blandt os. Jeg lærte Anders at kende som en meget imødekommende person, der gerne delte ud af sin store erfaring. Han vil blive savnet, skriver Peter Jakobsen på Facebook.

Læs mere på jv.dk og JydskeVestkysten i løbet af weekenden.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Lotte fik økonomisk hjælp til datterens konfirmation: - Det er vigtigere, at hun ikke føler sig udenfor

Annonce