Annonce
forside

Tragisk socialdemokratisk nedsmeltning

Læserbrev: Jeg er forbavset over de svar, som der er kommet fra menige medlemmer af Socialdemokratiet efter min kritik af Poul Erik Jensen i tidligere indlæg på jv.dk. Et tidligere byrådsmedlem fortsætter kursen, hvor udgiften til Sneglen nu åbenbart skulle være afgørende for kommunens økonomi. Relativt rystende at et tidligere byrådsmedlem ikke er sat mere ind i kommunens økonomi end til at vide, at 170.000 for en midlertidig ordning med henblik på at etablere nødvendighed ikke får kommunen til at krakke.

Samtidig fortsætter et andet medlem den mærkværdige kurs, og nu skal Radikale Venstre Kolding pludselig anklages for at ville spare på kultur. Hvis ikke det var en virkelig anklage, var det desværre latterligt. Jesper Elkjær og Radikale Venstre Kolding er blandt kommunens største forkæmpere for kultur, hvilket enhver byrådspolitiker kan skrive under med sandhed på. Der er resultater på store og små områder, som Elkjær (også sammen med andre) kan bryste sig af. Dette gør vi før, under og efter valget - altså også nu.

Man kan tilsyneladende konstatere, at det gamle borgmesterparti i denne sag er på vej mod en nedsmeltning. Løsgående missiler, selektive hukommelser hos byrådsmedlemmer og hånlige grin i avisen - det tegner vist til at langt borgerligt styre i vor gode kommune. Det er desværre både selvdestruktivt for partiet og destruktivt for resten af byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce