Esbjerg: Helårscampisterne på Esbjerg Camping er væk. Pladsen er ryddet for fastliggende vintercampister. Enkelte af de faste campister er stadig i campingvognene, men har ligesom de andre flyttet folkeregisteradresse - de kan nu kun bo lovligt på campingpladsen i op til 20 dage frem til udgangen af februar.
Sådan er reglerne. Og sådan har Esbjerg Kommune skrevet i hele tre breve til de campister, som i mange år har boet fast på campingpladsen i Ådalen - enkelte har boet 10-15 år på pladsen.
- Vi har fået tre breve, hvor vi får besked på at flytte, ellers vil vi blive politianmeldt. Brevene er ret trusselsagtige, og vi er ærgerlige over, at at vi ikke kan komme i dialog med kommunens folk og de lokale politikere, fortæller Kiki Hansen, der sammen med sin mand har forsøgt at bane vejen for en lovændring, så camping hele året bliver tilladt.
De bor selv på Esbjerg Camping, men kan blive nødt til at bo i en periode hos familiens ældste datter og svigersøn - og de har flyttet folkeregisteradresse dertil.
- Det er frusterende, for hvad skal sker der. Vi bliver nødt til at have en plan B, hvis vi bliver smidt ud, fortæller Kiki Hansen.
Kiki Hansen, campist-Vi har fået tre breve, hvor vil får besked på at flytte, ellers vil vi blive politianmeldt. Brevene er ret trusselsagtige.
Familien bor i øjeblikket på campingpladsen med deres yngste datter, der går i skole i Esbjerg.
- Det her påvirker os psykisk. Det er ikke en særlig fed løsning, at vi er nødt til at bo flere steder. Vi vil gerne have noget mere ro, siger den bekymrede mor.
Lokal dialog udeblevet
Familien Hansen og de øvrige vintercampister er glade for støtten fra landspolitikerne og venter sammen med Dansk Folkeparti spændt på, hvordan de øvrige partier stiller sig til partiets beslutningsforslag til en lov, der åbner for dispensation fra campingreglementet.
Vedtages DF-forslaget, vil campister kunne campere året rundt, hvis kommunen giver dispensation til et bestemt antal helårscampister på udvalgte campingpladser.
- Desværre har vi ikke mærket nogen imødekommenhed fra de lokale Esbjerg-politikere. Vi har inviteret borgmester Jesper Frost Rasmussen og andre politikere herud på campingpladsen, men de har ikke ønsket dialogen eller at snakke med os. En af de få lokale politiker, der har besøgt os, er folketingsmedlem Anders Kronborg, som har besøgt os og har hørt om vores problem, fortæller Kiki Hansen.
Håb om lovændring
Ægteparret føler sig ubehageligt til mode. De passer deres arbejde og synes, at de har gjort, hvad de kunne for at finde løsninger på campisternes problem.
Ægteparret har været med til at arrangere et stormøde på Esbjerg Camping om vintercampisternes problem, og parret spiller en større rolle i den næste sæsons fem udsendelser af TV 2's Trailerpark Danmark, der havde premiere torsdag. Her følger man mennesker, der bor ulovligt året rundt på over 100 campingpladser i Danmark.
- Det har været en positiv oplevelse at være med i tv-optagelserne. Vi har set afsnittene, hvor vi deltager. I denne sæson lægger TV 2 mere vægt på de behov, som vi helårscampister har, fortæller Kiki Hansen.
Hun håber, at loven ændres, så den enkelte lejrchef kan søge dispensation for reglerne, men hun er bange for, at Esbjerg Kommune alligevel ikke vil godkende en dispensation.
- Vi har en lille frygt i maven, for at de siger nej.