Annonce
Esbjerg

Trampesti i Marbæk splittede parti og satte brand i debatten

Det smukke naturområde i Marbæk er et yndet udflugtsmål, og hvis alle kommunens borgere fulgte byrådsmødet mandag aften, kender de nu de politiske holdninger til stiens forløb forholdsvis detaljeret. Arkivfoto: Annett Bruhn.
Sagen om trampestien i Marbæk satte brand i debatten på mandagens byrådsmøde, hvor sagen fik knubbede ord til at flyve mod især udvalgsformanden for Teknik & Byggeudvalget, der tidligere på dagen ellers havde udsendt et opklarende notat. Dansk Folkepartis tomands-gruppe splittet i spørgsmålet.

Esbjerg Kommune: Hvem skulle nu have troet det?

Mandag blev dagen, hvor den på overfladen ret uskyldige sag om etablering og opgradering af en trampesti i naturområdet i Marbæk med flere længder slog den tid, det tog byrådspolitikerne at debattere sagen om Det Faglige Hus-duoen Brian Elsted Hansen og Johnny Nims private byggeprojekt på Torvegade 6.

Og det blev også dagen, hvor Dansk Folkepartis tomands-gruppe bestående af gruppeformand Olfert Krog og Susanne Dyreborg ikke kunne fremvise offentlig enighed om en trampesti, som forligspartierne, herunder DF, ved budgetforhandlingerne afsatte 300.000 kroner til.

Annonce

Stien, som der stod så megen blæst om på byrådets virtuelle møde, begynder ved spejderhytterne syd for Troldhøje, hvorfra den føres videre ad Sjelborgårdsvej op til Gulebjerg og derfra videre til Nordre skelvej. Her går stien via en markvej videre til Myrthuegård. På dele af ruten er der allerede en let trampesti i dag, men området er meget kuperet. Derfor vil man udjævne jordbunden enkelte steder, lægge grus ud på de mest mudrede strækninger og desuden beskære buske og fælde et par træer. Ved det valgte sti-tracé skal der etableres én kilometer ny sti, og der renoveres eller flyttes 2,5 kilometer sti.

- Det forslag, som vi i Teknik & Byggeudvalget har godkendt, går parallelt med Sjelborggårdsvej og Ormegravervej fra spejderhytterne helt op til Nordre Skelvej. En dejlig tur, som byder på både skov og vand. Hovedtanken er at have en god natursti mellem indgangen fra til Marbæk ved Sjelborggårdsvej til Myrthuegård, og et par steder er stien udfordret på, at kysten rykker tættere ind mod Marbæk, så det er også for at hjælpe stien lidt på vej, forklarede formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V), inden kritikken væltede ind over både ham og udvalget fra Susanne Dyreborg (DF), Anne Marie Geisler Andersen (R) og May-Britt Andrea Andersen (K), der i forening har været på tur til Marbæk.

Bekymring for natur

Ingen af de tre politikere mente, at det med sagsfremstillingen er særligt gennemskueligt, hvad der egentlig skal ske i Marbæk, hvis rå natur trioen var bekymret for ville blive ødelagt med blandt andet træfældning og grusbelægning. Et notat, som udvalgsformanden havde udsendt tidligere på dagen til præcisering og opklaring af eventuelle tvivlsspørgsmål gjorde ikke noget godt i retning af en afmontering af kritikken.

Søren Heide Lambertsen forsøgte at forklare, at udvalget og forvaltningen i tæt samarbejde og tillid har aftalt, hvad er skal gøres, og at man søgte at undgå en voldsomt detaljeret sagsfremstilling, hvor hvert et sving på stien skulle beskrives med nøjagtig angivelse af, hvor mange millimeter grus, der er tænkt pålagt.


Man skal sgu da kunne se, hvad udvalget har i sinde at gøre, og det kan man ikke.

May-Britt Andrea Andersen (K)


Anne Marie Geisler Andersen forstod overhovedet ikke, hvorfor man ikke bare i klartekst kunne beskrive, hvad man agtede at foretage sig i Marbæk, og May-Britt Andrea Andersen sendte en ætsende bandbulle afsted:

- Tillykke med, at I har tillid indbyrdes, men det fremgår overhovedet ikke af denne sag, hvad man vil gøre, og nogle af de ting, du skriver i notatet, Søren, står ikke i sagsfremstillingen. Man skal sgu da kunne se, hvad udvalget har i sinde at gøre, og det kan man ikke, lød det fra May-Britt Andrea Andersen.

Annonce

Forslag faldt

Anne Marie Geisler Andersen stillede forslag om at sende sagen retur til udvalget til fornyet beskrivelse og præcisering, men kun SF, De Radikale, De Konservative og Susanne Dyreborg stemte for den løsning, mens Enhedslisten tog forbehold, og dermed faldt forslaget.

Efter endnu en debatrunde var det tid for en ny afstemning, hvor anlægsbevillingen på de 300.000 kroner til opgradering og etablering af stien blev vedtaget med stemmerne 28 mod tre - Susanne Dyreborg, Anne Marie Geisler Andersen og May-Britt Andrea Andersen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Lokale museer bløder udlændinge og indtægter for flere hundrede tusinde

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Arbejdstilsynet truer EfB med nyt tilsynsbesøg: Har tre uger til at sende en handleplan

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Sønderborg

Nanna er ny på JydskeVestkysten: Vil fortælle grønne historier

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Annonce