Annonce
Tønder

Trampestien får mange ben at gå på

Der er nu oprettet et serviceteam "Marskhjælperordningen", der skal hjælpe til med med drifts- og vedligeholdelsesopgaverne på Marskstien. Arkivfoto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet
Miljø og Natur og Handicap Tønder har fundet sammen i et fælles projekt om vedligehold af Marskstien, der officielt indvies midt i august.

Tønder Kommune: Det bliver blandt andet borgere fra Handicap Tønder, der skal hjælpe med drift og vedligehold af den 54 kilometer lange Marskstien, der officielt indvies den 16. august i år. Der er nu oprettet et serviceteam "Marskhjælperordningen", der skal hjælpe til med med drifts- og vedligeholdelsesopgaverne på stien. Teamet får base på Vidåværkstedet, hvor en koordinator skal stå i spidsen for teamet. Teamet vil bestå af omkring syv borgere, der er tilknyttet beskæftigelsen i Handicap Tønder, og det vil sige Vidåværkstedet, Lærkely og Aktivitetshuset i Toftlund. Desuden kan borgere fra Kompetencecenteret og de psykiatriske støttekorps deltage.

Annonce

Testversion

Planen er, at borgerne kan melde sig til teamet, og der bliver også løbende inviteret nye ind, som kan have gavn af at deltage i ordningen. Der vil derfor være en vis udskiftning af teammedlemmer, da borgerne i praksis melder sig til at være en del af teamet i en given periode.

Der vil blive lagt stor vægt på, at borgerne selv er med til at finde ud af, hvilke konkrete opgaver, der skal løses. Umiddelbart er det meningen, at "Marskhjælperordningen" skal holde opsyn, varetage simpelt vedligehold, som at rengøre, flytte og opsætte skilte, slå græs rundt om skilte og fjerne affald.

Marskstien bliver officielt indviet 16. august. Der blev åbnet en testversion i sommeren 2018, der består af trampesti og senere udvidelse med fugleskjul, shelterpladser, kaffepladser og formidlingsstationer ved Lægan Pumpestation, Højer Mølle og Vidåslusen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce