Annonce
Team Esbjerg

Tranborg før vigtigt ligaopgør: Det handler om energi og fokus

Mette Tranborg var god, da Team Esbjerg senest spillede mod Nykøbing Falster, hvor det blev til en sejr på hele 12 mål. Tranborg scorede syv mål i den kamp. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Mette Tranborg og cheftræner Jesper Jensen er godt klar over, at Team Esbjerg kan får problemer onsdag aften i udekampen mod Nykøbing Falster, hvis ikke holdet spiller på et fornuftigt niveau.
Annonce

HÅNDBOLD - TEAM ESBJERG: Der er ikke plads til flere fejltrin - og sådan vil det være hele vejen igennem den resterende del af grundspillet.

Team Esbjerg ambition er nemlig at vinde grundspillet og sikre sig en billet til Champions League i den kommende sæson.

Tre hold har lagt billet ind på førstepladsen. Udover Team Esbjerg er det Odense og Viborg, der lige nu alle har 28 point.

- Vi vil være en fast del af Champions League. Det er en del af klubbens dna, så det siger sig selv, at ligakampene er ekstremt vigtige for os. Og advarselslamperne blinker helt bestemt inden vores udekamp onsdag aften mod Nykøbing Falster.

Det erkendte cheftræner Jesper Jensen efter tirsdagens afsluttende træning.

- Men jeg fornemmer helt klart, at vores uafgjorte kamp i Holstebro for et par uger siden har gjort alle bevidste omkring, hvad vi skal, og hvordan det skal håndteres.

Det bekræfter Mette Tranborg.

- Vi har talt meget om det. Vi kan ikke spille på "top-top" i hver eneste kamp, når programmet er så tæt, men vi kan komme med 100 procent energi og det nødvendige fokus.

- Det må vi kunne forlange. Også selvom man måske er lidt træt af og til. For eksempel synes jeg da, at vores tur til Ungarn var hård med en fysisk krævende kamp og op to gange midt om natten.

Efter bommerten følgende i Holstebro, hvor Team Esbjerg spillede uafgjort 22-22, har holdet spillet tre gode kampe. Det blev uafgjort i Champions League ude mod norske Vipers, derefter blev det til en ligasejr på ti mål over Ajax, og endelig vandt det danske mesterhold i lørdags 28-24 ude over ungarske FTC.

Annonce

Godt afsæt

Og navnlig kampen i Ungarn var god, mener Jesper Jensen.

- Den har givet os et godt afsæt til de næste kampe i Champions League. Vi ved, at de europæiske kampe koster kræfter, men jeg er fortrøstningsfuld forud for kampen i Nykøbing. Spiller vi godt, skal vi kunne vinde - og så ser jeg da det som en fordel for os, at de ikke har deres hjemmepublikum i ryggen.

Team Esbjerg og Nykøbing Falster har allerede mødt hinanden to gange i denne sæson, og det var med blot to dages mellemrum.

- Vi tabte derovre i kvartfinalen i pokalturneringen. Det var ikke lige vores bedste kamp, husker Mette Tranborg.

- Til gengæld var vi så gode mod dem på hjemmebane i ligaen.

Og det sidste må man i den grad give Tranborg ret i. Den kamp vandt Team Esbjerg nemlig med hele 38-26.

Allerede søndag spiller Team Esbjerg igen en afgørende kamp, når slovenske Krim kommer på besøg i Champions League. Vinder de danske mestre den kamp, er holdet rigtig godt undervejs til en 1/8-finale i den prestigefyldte turnering.

- Nu er det Nykøbing først - og så tager vi Krim bagefter. Det handler om at skille det ad. Gør vi ikke det, går det galt - og det skal det bare ikke, undersgreger Mette Tranborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce