Annonce
Læserbrev

Trange kår for demokratiet

Annonce

Demokratiet har trange kår i Esbjerg kommune.

Det er, hvad et byrådsmedlem skriver i Altinget.

Der bliver fremlagt en stribe sager, hvor byrådsmedlemmet føler sig meget lidt imødekommet af administrationen, og ledelsen i øvrigt. Jeg har tidligere gjort et indlæg om at sætte massivt ind på det, der hedder nærdemokrati. Nærdemokratiet er, når det enkelte menneske har indflydelse på egen situation, og ikke mindst arbejdsliv.

Mit tidligere skriv tog udgangspunkt i budgetforhandlingerne, og dette at få mere ud af de kommunale kroner, skatteindtægterne. Jfr. indlægget til Altinget fra byrådsmedlemmet støder vi her ind i flere modstande, idet Esbjerg Byråds overordnede politik tager udgangspunkt i, at man ikke skal blande sig i den daglige politik, som over tid er overdraget til administrationen.

Dette er formentlig gjort for at effektivisere arbejdsgangene, men de er således også topstyrede. Med topstyring forsvinder nærdemokratiet, og det er rigtig skidt for arbejdsglæde og den generelle tilfredshed. Der er med andre ord lagt op til en dejlig og livsbekræftende debat om Esbjerg kommunes borgeres tilfredshed med systemet, som det fungerer i dag.

Et klart debatemne i kommende valgkamp.

Det er helt klart et system, som alle må tage ansvar for, idet systemet er bygget op over år, mange år. Personligt tror jeg ikke, at der er partier, som kan sige sig fri for et medansvar. Det er imidlertid i nyere tid oplevet som utrolig topstyret af den siddende borgmester. Vi skal fremadrettet have et byråd, som styrer Esbjerg kommune.

Rask Må Det Gå for at få ændret til et nærdemokrati, som naturligt medinddrager alle.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce