Annonce
Esbjerg

Transportminister bekræfter: Klapbro i Ribe bliver del af nye politiske forhandlinger

Den eksisterende ringvejsbro i Ribe - her set fra vandsiden - skal på ny undersøges, hvorefter eventuelle flere økonomiske midler skal findes via politiske forhandlinger i Folketinget omkring grøn mobilitet. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Økonomiske udfordringer gør, at beslutningen om en klapbro over Ribe Å atter skal indgå i nationale politiske forhandlinger, hvor der eventuelt skal findes flere midler. Det bekræfter transportminister Benny Engelbrecht. Samtidig skal Vejdirektoratet undersøge status for den nuværende bro over Ribe Å.

Ribe: Modstanderne af den kommende klapbro i Ribe kan måske vejre morgenluft.

Således er bolden, om broen overhovedet skal opføres, kastet op igen, efter der i september på ny var politiske drøftelser mellem partierne bag aftalen om den grønne transportpolitik omkring passagen af Ribe Å.

- En videreførelse af projektet i Ribe inklusiv etableringen af en klapbro vil kræve, at der bliver tilført ekstra midler. På den baggrund har jeg haft en god drøftelse med forligskredsen, og det er blevet besluttet, at vejudvidelsen fortsætter som planlagt, mens beslutningen om passagen af Ribe Å udskydes til de kommende forhandlinger om en grøn mobilitetsplan, forklarer transportminister Benny Engelbrecht (S).

Annonce

I de kommende forhandlinger skal linjerne inden for motorveje, større broer og andre trafikale projekter for de kommende mange år tegnes, og der vil formentlig være et budget for noget, der ligner et trecifret milliardbeløb. Det er altså heri, der skal findes ekstra midler til en opførsel af klapbroen i Ribe, herunder et muligt genudbud af klapbroen samt finansiering hertil.

Ny undersøgelse af bro

Der er ikke sat dato på, hvornår forhandlingerne begynder, men det bliver formentlig i begyndelsen af 2021. I samme ombæring er Vejdirektoratet blevet bedt om at igangsætte en undersøgelse af den eksisterende bros bæreevne og levetid.

Klapbroens historie

Oprindeligt var beslutningen omkring at anlægge en klapbro over Ribe Å en del af den politiske beslutning i Folketinget, hvor den tidligere Venstre-regering i 2016 indgik trafikforlig med S, SF, R, K, LA og DF om en ny omfartsvej ved Ribe.

Siden da har der været en hel del modstand omkring klapbroen med blandt andet underskriftindsamling mod broen. For et års tid siden besluttede transportminister Benny Engelbrecht så, at anlæg af klapbroen skulle udskydes til det øvrige projekt er afsluttet samt når der er overblik over økonomien.

I første omgang skulle broen være anlagt samtidig med vejudvidelsen, men siden blev den udsat til 2022 eller 2023.

- Vi skal give en ny status på, hvordan den nuværende bro har det. Umiddelbart kan det føre til én af tre konklusioner, der omhandler, at broen har det fint og ikke behøver at blive udskiftet, at den kan blive liggende, men skal forstærkes eller om den er i så dårlig stand, at den skal udskiftes inden for en vis årrække, forklarer Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet, som ikke har yderligere kommentarer til den politiske beslutning om at kigge på klapbroen endnu engang.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Han sagde nej til landsholdet: Esbjergs måske bedste forsvarsspiller gennem tiderne er død

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Helsingør svækket til møde med EfB

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce