Annonce
Sønderborg

Efter 30 års ægteskab: Transportminister Benny Engelbrecht skal skilles

Bennny Engelbrecht ved et arrangement i Tøndergade i København i anledning af afstemningsdagen den 10. februar. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Både Benny Engelbrecht og Charlotte Riis Engelbrecht har fået nye kærester og har valgt at blive skilt.

Sønderborg: Efter mere end 30 år sammen har transportminister Benny Engelbrecht (S) og hans kone, Charlotte, besluttet at gå fra hinanden.

Det skriver Benny Engelbrecht i et opslag på Facebook.

- Vi har haft over 30 skønne år sammen som ægtefolk og kærester. Men som mange mennesker oplever, så ændrer livet sig nogle gange. For os har det bevæget sig i en retning, der gør, at vi stadig elsker hinanden som bedste venner, men også har indset at vi ikke er gode kærester, skriver ministeren.

Han mødte i 1988 Charlotte Riis Engelbrecht, som han blev kærester med.

Parret blev gift i 1990. Samme år flyttede de fra København til Sønderjylland, da Benny Engelbrecht fik job i landsdelen. Parret havde en fælles interesse for samfundsforhold, og det udviklede sig til, at de begge blev politikere for Socialdemokraterne.

Charlotte Riis Engelbrecht kom i byrådet i Sønderborg i 2007, samme år som Benny Engelbrecht blev valgt ind i Folketinget for første gang.

Parret bor i dag i et hus i Adsbøl i Gråsten sammen med to hunde. Her vil de alle fire blive boende.

- Vi vil stadig bo sammen i vores hus i Adsbøl i dejlige Sønderjylland med vores hunde. Vores venskab betyder, at vi stadig vil være tæt forbundne, selvom vi begge har andre kærester.

- Vi har det bedst med at leve vores liv sådan, under samme tag, men med andre kærester, og det håber, vi alle vil respektere., meddeler parret på Benny Engelbrechts Facebook-profil.

Ønsker ikke at give interview

Ministeren skriver desuden, at de håber på forståelse for, at de ikke ønsker at stille op til interview om deres privatliv.

Benny Engelbrecht blev i juni 2019 udnævnt som transportminister i S-regeringen. Han har tidligere bestridt posten som skatteminister. Det gjorde han i perioden 2014-2015.

Ministeren har været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden november 2007, hvor han blev valgt ind som opstillet i Sydjyllands Storkreds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce