Annonce
Billund

Transportministeren åbner døren på klem for Billund Lufthavn

Flere erhvervsledere i det midtjyske område ser gerne en motorvej forbi Billund Lufthavn. Regeringen vil dog hellere prioritere at få opgraderet den østjyske motorvej. Arkivfoto: Michael Bager.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) er ikke afvisende over for at regne på forslag til, hvordan infrastrukturen til og fra Billund Lufthavn kan blive opgraderet.

Billund: Selvom regeringen i sit udspil til fremtidens infrastruktur har valgt hverken at prioritere en ny midtjysk motorvej eller en jernbane fra Vejle til Billund, har transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke endegyldigt lukket døren for, at Billund Lufthavn kan blive bedre forbundet med resten af verden.

Ministeren deltog forleden i et virtuelt videomøde med en række topledere fra midtjyske virksomheder. Her var blandt andet Bestseller, Jysk, Grundfos og Billund Lufthavn repræsenteret, og fælles for disse virksomheder er, at de ønsker en bedre infrastruktur i det midtjyske.

Benny Engelbrecht lagde på mødet ikke skjul på, at en udvidelse af den østjyske motorvej E45 har højeste prioritet for regeringen, og selvom han fortsat ikke taler spor varmt for en ny midtjysk motorvej, lukker han ikke døren fuldstændig for Billund.

Annonce

- Kunne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det, lød det fra ministeren.

Taler kun om halv motorvej

Mens de jyske erhvervsledere gerne vil tale for en motorvej hele vejen fra Haderslev til Hobro, taler ministeren alene om første etape, der strækker sig fra Haderslev til Give. Det blev påpeget af Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn. Ifølge ministeren er der dog en helt plausibel årsag til, at det kun er denne del af projektet, der løber med hans opmærksomhed.

- Det ligger så langt ude i fremtiden, at det ikke giver så meget mening at tale om den nordlige del, lød det fra Benny Engelbrecht.

Annonce

Billund vil blive krævet tilgodeset

Billund Lufthavn ønsker selvsagt en bedre infrastruktur for, at passagererne lettest muligt kan komme til og fra. Men også de øvrige virksomheder i det midtjyske område ser Billund Lufthavn som en vigtig spiller i forhold til deres egen udvikling. Således blev det fra både Grundfos og Bestseller påpeget, at adgangen til Billund Lufthavn er væsentlig for dem.

Når regeringen inviterer Folketingets partier til forhandlinger om en kommende infrastrukturplan, vil flere partier smide både en jysk motorvej og en jernbane til lufthavnen på forhandlingsbordet.


unne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) på møde med midtjyske erhvervsledere
Annonce
Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Sønderborg For abonnenter

Jan kæmper for at kunne bo i et tiny house: - Der må gerne være lidt Robinson Crusoe i det

Sydjylland

Forskel på 30.000 kroner: Se hvor meget skat dine naboer betaler

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Vejen For abonnenter

92-årig har en drøm: - Jeg tvivler på, de når det, før jeg dør

Annonce