Annonce
Billund

Transportministeren åbner døren på klem for Billund Lufthavn

Flere erhvervsledere i det midtjyske område ser gerne en motorvej forbi Billund Lufthavn. Regeringen vil dog hellere prioritere at få opgraderet den østjyske motorvej. Arkivfoto: Michael Bager.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) er ikke afvisende over for at regne på forslag til, hvordan infrastrukturen til og fra Billund Lufthavn kan blive opgraderet.

Billund: Selvom regeringen i sit udspil til fremtidens infrastruktur har valgt hverken at prioritere en ny midtjysk motorvej eller en jernbane fra Vejle til Billund, har transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke endegyldigt lukket døren for, at Billund Lufthavn kan blive bedre forbundet med resten af verden.

Ministeren deltog forleden i et virtuelt videomøde med en række topledere fra midtjyske virksomheder. Her var blandt andet Bestseller, Jysk, Grundfos og Billund Lufthavn repræsenteret, og fælles for disse virksomheder er, at de ønsker en bedre infrastruktur i det midtjyske.

Benny Engelbrecht lagde på mødet ikke skjul på, at en udvidelse af den østjyske motorvej E45 har højeste prioritet for regeringen, og selvom han fortsat ikke taler spor varmt for en ny midtjysk motorvej, lukker han ikke døren fuldstændig for Billund.

Annonce

- Kunne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det, lød det fra ministeren.

Taler kun om halv motorvej

Mens de jyske erhvervsledere gerne vil tale for en motorvej hele vejen fra Haderslev til Hobro, taler ministeren alene om første etape, der strækker sig fra Haderslev til Give. Det blev påpeget af Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn. Ifølge ministeren er der dog en helt plausibel årsag til, at det kun er denne del af projektet, der løber med hans opmærksomhed.

- Det ligger så langt ude i fremtiden, at det ikke giver så meget mening at tale om den nordlige del, lød det fra Benny Engelbrecht.

Annonce

Billund vil blive krævet tilgodeset

Billund Lufthavn ønsker selvsagt en bedre infrastruktur for, at passagererne lettest muligt kan komme til og fra. Men også de øvrige virksomheder i det midtjyske område ser Billund Lufthavn som en vigtig spiller i forhold til deres egen udvikling. Således blev det fra både Grundfos og Bestseller påpeget, at adgangen til Billund Lufthavn er væsentlig for dem.

Når regeringen inviterer Folketingets partier til forhandlinger om en kommende infrastrukturplan, vil flere partier smide både en jysk motorvej og en jernbane til lufthavnen på forhandlingsbordet.


unne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) på møde med midtjyske erhvervsledere
Annonce
Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Haderslev

Vinbonden på Årø drømmer om at udvide med besøgsdestilleri

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse: Se her hvem der intet smittetryk har

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Aabenraa

Ingen adgang uden gyldigt ID-kort: Ny shelterplads bliver et vigtigt tilflugtssted for veteraner

Tønder For abonnenter

Tønder kommunes forbrug af Roundup brager i vejret: Brugen af pesticider mere end fordoblet på fire år

Kolding

Simonas bil blev brændt af: - Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke kan lade andres ting være

Annonce