Annonce
Sønderborg

Transportministeren om Als-Fyn forbindelse: Den er på tegnebrættet

Transportminister Benny Engelbrecht (S) var lørdag forbi Nordborghus, hvor Socialdemokratiet Nordals havde inviteret til åbent møde. Foto: Kim Holm
Socialdemokratiet på Nordals havde lørdag inviteret til åbent møde med transportminister Benny Engelbrecht (S). Her kunne de fremmødte stille spørgsmål til alt fra dobbeltspor på jernbanen mellem Tinglev og Padborg til en mulig kommende Als-Fyn forbindelse.
Annonce

Nordborg: Socialdemokratiet på Nordals havde lørdag inviteret til åbent møde på Nordborghus, hvor de lokale borgere kunne stille spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht (S). Cirka 18 nysgerrige mødte op, og de var blandt andet interesserede i at høre, hvad ministeren havde at fortælle om en mulig kommende forbindelse mellem Als og Fyn.

- Vi skal i løbet af 2020 have forhandlet en ny infrastrukturplan på plads for de kommende mange år, og her er en Als-Fyn forbindelse en del af diskussionen, men vi skal stadigvæk have fundet ud af, hvad der er den optimale løsning for at løse de trafikale udfordringer, vi har med eksempelvis tungt gods på tværs af landet og mod Tyskland, siger Benny Engelbrecht:

- Vi skal have sat skub i forskellige forundersøgelser, der skal være med til at afgøre, hvorvidt det er en bro eller en tunnel, som vil være det bedste valg, men planen skal også ses som en samlet løsning for den danske trafik. Derfor mener jeg også, at der skal kigges på, hvad vi kan gøre ved transporten ved grænsen og et eventuelt dobbeltspor på jernbanenettet, siger Benny Engelbrecht.

Vi skal i løbet af 2020 have forhandlet en ny infrastrukturplan på plads for de kommende mange år, og her er en Als-Fyn forbindelse en del af diskussionen, men vi skal stadigvæk have fundet ud af, hvad der er den optimale løsning for at løse de trafikale udfordringer.

Benny Engelbrecht, transportminister (S).

Annonce

Lange udsigter

Togdriften var da også et af de emner, der fyldte i salen på Nordborghus, hvor flere af de fremmødte spurgte ind til, hvornår der vil blive etableret det såkaldte dobbeltspor på jernbanen mellem Tinglev og Padborg.

- Af flere årsager er en udbygning af sporet ikke bare noget, vi kan gøre fra den ene dag til anden. Det vil kræve, at vi holder strækningen lukket i en kortere eller endda længere periode, og det vil samtidig helt lukke af for en meget stor del af godstransporten på tværs af grænsen, og det er bestemt ikke optimalt. Det handler om timing og om at få taget den rette beslutning, siger Benny Engelbrecht.

Der er altså fortsat lange udsigter til, at både dobbeltspor og en Als-Fyn forbindelse bliver en realitet, men ifølge ministeren er der lys for enden af tunnelen - eller broen.

- Det tager tid at lave forundersøgelser og analyser af blandt andet havbunden i Lillebælt, og det skal være på plads, så vi også sikrer, at vi tager hensyn til miljøet og naturen, men vi har altså en forbindelse på tegnebrættet, siger Benny Engelbrecht.

Ministeren måtte blandt andet svare på spørgsmål om, hvorvidt det bliver til en bro eller tunnel imellem Als og Fyn. Foto: Kim Holm
Blandt de cirka 18 fremmødte blev der også spurgt ind til, hvorvidt et dobbeltspor mellem Padborg og Tinglev er en mulighed i fremtiden. Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce