Annonce
Læserbrev

Transportministeren satte Klapbroen på stand by

Læserbrev: I den forbindelse gav det os muligheden for at starte en underskriftsindsamling mod projektet og derved opnå, at politikkerne bag forliget lige vil ”vende skråen” en ekstra gang, før de igen sætter projektet i gang.

Kort sagt mener vi, at det er spild af vores gode skattekroner og det specielt, når beslutningen er taget uden, at der som minimum er udarbejdet en behovsanalyse. Den umiddelbare vurdering er, at uden behovsanalysen skal klapbroen ses som en bekostelig donation som måske vil blive brugt i relativ få måneder af året. Endvidere hænger klapbroen ikke sammen med den oprindelige plan om en forbedret infrastruktur i Ribe.

Vi kan frygte, men håber ikke, at det her kan ende som en af de nuværende omtalte byggesager hvor økonomien er stikker fuldstændig af.

På diverse Facebook-sider har der været megen diskussion. Umiddelbart en god tone med til tider desværre det modsatte og meget følelsesbetonet. Vi har dog taget det som en indikation på en stor interesse.

Kulminationen på missionen som blev sat i gang i oktober 2019, er, at der den 23. januar er afleveret 1268 underskrifter mod klapbroen til transportministeren. Herefter må den endelig beslutning tages af de partier, som vil tage ansvaret herfor. Vigtigst for os har været, at vi er blevet hørt og er kommet med vores kritik af forløbet og vore anbefalinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Danmark For abonnenter

Svindlere bombarderer danskere: Lisa blev stresset, nervøs og er stadig utryg

Annonce