Annonce
Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Om to uger skal aktionærerne i Billund Trav A/S tage stilling til, hvorvidt de ønsker at sælge travbanen til Kirkbi A/S. Siger de ja til tilbuddet, er det slut med travløb i Billund. Arkivfoto: Torben Glyum
Bestyrelsesformanden for Billund Trav A/S har ikke nogen holdning til, om købstilbuddet fra Kirkbi A/S bør imødekommes. Det spørgsmål lader han aktionærerne tage stilling til.
Annonce

Billund: Når aktionærerne i Billund Trav A/S om to uger mødes til generalforsamling, skal de tage stilling til travbanens fortsatte eksistens.

Lego-familiens selskab Kirkbi A/S har afleveret et konkret købstilbud, så aktionærerne skal beslutte, om de vil give bestyrelsen bemyndigelse til at sælge travbanen for ikke under 58 millioner kroner.

- Vi fremsætter forslaget, og så må aktionærerne tage stilling til, om de ønsker at sælge eller beholde banen, siger Peter Fog, der er bestyrelsesformand i Billund Trav A/S.

Hvilken afgørelse ønsker du, at aktionærerne træffer?

- Jeg er ikke aktionær, så det har jeg ikke nogen holdning til, siger Peter Fog.

Det fremgår af købstilbuddet, at Billund Trav, hvis aktionærerne takker ja, kan gennemføre 2021-sæsonen.

Annonce

Økonomisk udfordret

Billund Trav har gennem mindst en håndfuld år været økonomisk udfordret. Også i 2016 blev travbanen forsøgt købt af Kirkbi A/S, som dengang fik afvist et tilbud på 45 millioner kroner. I mellemtiden er det lykkedes at få enderne til at nå sammen på travbanen.

- Vi kommer ud med et lille overskud. Ikke noget kæmpe overskud, men et lille et. Der sker meget inden for sporten, men der er generelt en positiv udvikling, siger Peter Fog og tilføjer, at den pressede økonomi godt kan mærkes på travbanen.

Generalforsamling 18. august

Det er tirsdag den 18. august klokken 19, at der er generalforsamling i Billund Trav A/S.

Her skal aktionærerne blandt andet tage stilling til, om bestyrelsen skal have bemyndigelse til at sælge Billund Trav for minimum 58 millioner kroner, hvilket i praksis vil sige, at Billund Trav lukker.

- Vi har haft underskud i nogle år, så vi er lidt bagefter med renovering og vedligehold. Det skal også tænkes ind, hvis vi skal køre videre. Der er mange i sporten, der har sådan et efterslæb med vedligehold, fordi mange er pressede på økonomien, siger han.

Hvis aktionærerne beslutter igen at afvise tilbuddet, vil Billund Trav dog være i stand til at køre videre, siger formanden.

- Der vil være udfordringer ved at køre videre, men dem tager vi gerne, hvis vi kommer dertil, siger Peter Fog, der har haft sin gang på travbanen siden 1985 og derfor vil finde det meget vemodigt, hvis banen må lukke

Kunne man ikke forestille sig, at Billund Trav A/S bruger noget af købssummen på en grund på en mindre dyr beliggenhed og etablerer en travbane der?

- Ikke i dette selskab. Der står i vedtægterne, at man skal drive travbane fra netop den matrikel, siger Peter Fog.


Vi har haft underskud i nogle år, så vi er lidt bagefter med renovering og vedligehold. Det skal også tænkes ind, hvis vi skal køre videre. Der er mange i sporten, der har sådan et efterslæb med vedligehold, fordi mange er pressede på økonomien.

Peter Fog
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce