Annonce
Esbjerg

Travl sportsdag: Halvmaraton løber ind i fodboldkamp

Den tredje udgave af Esbjerg City Half rykkes en time frem af hensyn til EfBs hjemmebanekamp mod Lyngby. Arkivfoto: John Randeris
EfB har fået tildelt en hjemmekamp samme søndag, som Esbjerg City Half løber den esbjergensiske asfalt tynd. For at undgå kaos på Gl. Vardevej rykker løbet nu starttidspunktet frem. Til gengæld kvitterer EfB med gratis fodboldbilletter til alle løbere.

Esbjerg: Søndag den 18. august venter der Esbjerg en stor sportssøndag på både asfalten og fodboldbanen. Mens det længe har været planlagt, at Esbjerg City Half på denne dag ville sende op mod 1000 løbere ud i Esbjerg midtby, så er der nu føjet en fodboldkamp til programmet.

Klokken 14.00 mødes EfB og Lyngby på Blue Water Arena, og for at sikre, at der er plads til begge arrangementer, har Esbjerg City Half besluttet at rykke løbet en time frem, så startskuddet nu lyder allerede klokken 10.00.

- Starttidspunktet for Esbjerg City Half var oprindeligt kl. 11.00, men det er for en god ordens skyld rykket en time frem. Så er alle løbere i mål i god tid, inden Blue Water Arena fyldes med glade fodboldfans, siger Jacob Haag, event- og aktivitetschef hos Sport & Event Park Esbjerg i en pressemeddelelse.

Løbet går gennem midtbyen, skoven og langs vandet, forbi en række lokale vartegn som Musikhuset, Esbjerg Vandtårn, den nye havnepromenade og Esbjerg Brygge. Som noget nyt i år får den 21 kilometer lange halvmaraton-distance konkurrence af en mindre rute på 10 kilometer.

Starten går på Gl. Vardevej, og det er også her, løberne senest klokken 13.00 krydser målstregen.

Annonce

Esbjerg City Half

Esbjerg City Half er et samarbejde mellem Sport & Event Park Esbjerg og Esbjerg Atletik og Motion i et partnerskab med Esbjerg Kommune og Esbjerg City.

Ruten tager løberne forbi en række af byens kendte vartegn, og der vil flere steder langs ruten være musik og underholdning.

Esbjerg City Half er officielt certificeret af Dansk Atletikforbund og DGI. Det sikrer løberne, at deres resultater gælder på de danske ranglister.

Kvitterer med fodboldbillet

De mange løbere, der nu må stå en time tidligere op på en søndag, kan se frem til en kompensation. EfB har besluttet at give samtlige deltagere i Esbjerg City Half en gratis billet til fodboldkampen, så de efter løbet kan puste ud med knap to timers Superligafodbold.

- Vi er glade for at sportsfaciliteterne i Esbjerg giver os mulighed for at afholde flere arrangementer og events på samme dag. Vi forventer en stor synergi mellem arrangementerne og håber, at mange tilskuere og deltagere til Esbjerg City Half vælger at tage ind og se fodboldkampen, siger Jacob Haag.

Se ruten

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce