Annonce
Esbjerg

Travl sportsdag: Halvmaraton løber ind i fodboldkamp

Den tredje udgave af Esbjerg City Half rykkes en time frem af hensyn til EfBs hjemmebanekamp mod Lyngby. Arkivfoto: John Randeris
EfB har fået tildelt en hjemmekamp samme søndag, som Esbjerg City Half løber den esbjergensiske asfalt tynd. For at undgå kaos på Gl. Vardevej rykker løbet nu starttidspunktet frem. Til gengæld kvitterer EfB med gratis fodboldbilletter til alle løbere.

Esbjerg: Søndag den 18. august venter der Esbjerg en stor sportssøndag på både asfalten og fodboldbanen. Mens det længe har været planlagt, at Esbjerg City Half på denne dag ville sende op mod 1000 løbere ud i Esbjerg midtby, så er der nu føjet en fodboldkamp til programmet.

Klokken 14.00 mødes EfB og Lyngby på Blue Water Arena, og for at sikre, at der er plads til begge arrangementer, har Esbjerg City Half besluttet at rykke løbet en time frem, så startskuddet nu lyder allerede klokken 10.00.

- Starttidspunktet for Esbjerg City Half var oprindeligt kl. 11.00, men det er for en god ordens skyld rykket en time frem. Så er alle løbere i mål i god tid, inden Blue Water Arena fyldes med glade fodboldfans, siger Jacob Haag, event- og aktivitetschef hos Sport & Event Park Esbjerg i en pressemeddelelse.

Løbet går gennem midtbyen, skoven og langs vandet, forbi en række lokale vartegn som Musikhuset, Esbjerg Vandtårn, den nye havnepromenade og Esbjerg Brygge. Som noget nyt i år får den 21 kilometer lange halvmaraton-distance konkurrence af en mindre rute på 10 kilometer.

Starten går på Gl. Vardevej, og det er også her, løberne senest klokken 13.00 krydser målstregen.

Annonce

Esbjerg City Half

Esbjerg City Half er et samarbejde mellem Sport & Event Park Esbjerg og Esbjerg Atletik og Motion i et partnerskab med Esbjerg Kommune og Esbjerg City.

Ruten tager løberne forbi en række af byens kendte vartegn, og der vil flere steder langs ruten være musik og underholdning.

Esbjerg City Half er officielt certificeret af Dansk Atletikforbund og DGI. Det sikrer løberne, at deres resultater gælder på de danske ranglister.

Kvitterer med fodboldbillet

De mange løbere, der nu må stå en time tidligere op på en søndag, kan se frem til en kompensation. EfB har besluttet at give samtlige deltagere i Esbjerg City Half en gratis billet til fodboldkampen, så de efter løbet kan puste ud med knap to timers Superligafodbold.

- Vi er glade for at sportsfaciliteterne i Esbjerg giver os mulighed for at afholde flere arrangementer og events på samme dag. Vi forventer en stor synergi mellem arrangementerne og håber, at mange tilskuere og deltagere til Esbjerg City Half vælger at tage ind og se fodboldkampen, siger Jacob Haag.

Se ruten

 

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce