Annonce
Esbjerg

Travl sportsdag: Halvmaraton løber ind i fodboldkamp

Den tredje udgave af Esbjerg City Half rykkes en time frem af hensyn til EfBs hjemmebanekamp mod Lyngby. Arkivfoto: John Randeris
EfB har fået tildelt en hjemmekamp samme søndag, som Esbjerg City Half løber den esbjergensiske asfalt tynd. For at undgå kaos på Gl. Vardevej rykker løbet nu starttidspunktet frem. Til gengæld kvitterer EfB med gratis fodboldbilletter til alle løbere.
Annonce

Esbjerg: Søndag den 18. august venter der Esbjerg en stor sportssøndag på både asfalten og fodboldbanen. Mens det længe har været planlagt, at Esbjerg City Half på denne dag ville sende op mod 1000 løbere ud i Esbjerg midtby, så er der nu føjet en fodboldkamp til programmet.

Klokken 14.00 mødes EfB og Lyngby på Blue Water Arena, og for at sikre, at der er plads til begge arrangementer, har Esbjerg City Half besluttet at rykke løbet en time frem, så startskuddet nu lyder allerede klokken 10.00.

- Starttidspunktet for Esbjerg City Half var oprindeligt kl. 11.00, men det er for en god ordens skyld rykket en time frem. Så er alle løbere i mål i god tid, inden Blue Water Arena fyldes med glade fodboldfans, siger Jacob Haag, event- og aktivitetschef hos Sport & Event Park Esbjerg i en pressemeddelelse.

Løbet går gennem midtbyen, skoven og langs vandet, forbi en række lokale vartegn som Musikhuset, Esbjerg Vandtårn, den nye havnepromenade og Esbjerg Brygge. Som noget nyt i år får den 21 kilometer lange halvmaraton-distance konkurrence af en mindre rute på 10 kilometer.

Starten går på Gl. Vardevej, og det er også her, løberne senest klokken 13.00 krydser målstregen.

Esbjerg City Half

Esbjerg City Half er et samarbejde mellem Sport & Event Park Esbjerg og Esbjerg Atletik og Motion i et partnerskab med Esbjerg Kommune og Esbjerg City.

Ruten tager løberne forbi en række af byens kendte vartegn, og der vil flere steder langs ruten være musik og underholdning.

Esbjerg City Half er officielt certificeret af Dansk Atletikforbund og DGI. Det sikrer løberne, at deres resultater gælder på de danske ranglister.

Annonce

Kvitterer med fodboldbillet

De mange løbere, der nu må stå en time tidligere op på en søndag, kan se frem til en kompensation. EfB har besluttet at give samtlige deltagere i Esbjerg City Half en gratis billet til fodboldkampen, så de efter løbet kan puste ud med knap to timers Superligafodbold.

- Vi er glade for at sportsfaciliteterne i Esbjerg giver os mulighed for at afholde flere arrangementer og events på samme dag. Vi forventer en stor synergi mellem arrangementerne og håber, at mange tilskuere og deltagere til Esbjerg City Half vælger at tage ind og se fodboldkampen, siger Jacob Haag.

Annonce

Se ruten

 

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce