Annonce
112

Vandet er ved at være væk: Brandfolk er rustet til mere vand i dag

De fleste steder er vandet væk efter onsdagens voldsomme regnskyl. Bilister kørte for hurtigt gennem vandet i Fredericia, lyder det fra operationschef. Der er varslet skybrud igen i dag, og Trekantbrand er klar til endnu en tørn, hvis det bliver nødvendigt.

Fredericia/Trekantområdet: Onsdagens store regnskyl gav en særdeles travl vagt for Trekantområdets Brandvæsen.

For ud over de massive mængder regn i Fredericia var mandskabet også beskæftiget med mange andre opgaver i området, fortæller operationschef Jan Møller.

- Vi havde den mængde vand, der ramte os på kryds og tværs, men samtidig havde vi mange automatiske brandalarmer. Nogle af dem kan også skyldes fugt. Samtidig havde vi et par store gårdbrande i Vejle-området. Det ene sted var der otte køretøjer, og det andet sted var der ti, og de er først blevet færdige i nat, siger Jan Møller.

Om den aktuelle status i Fredericia siger han:

- Det meste vand er ved at være væk, men der vil være kældre og haver med vand, der ikke kan løbe væk. Her må man kontakte forsikring og få skadeservice ud, siger Jan Møller.

- Vi har nok ikke fået alle meldinger ind. Men på et tidspunkt havde vi 18-20 veje, hvor det blev meldt ind, at der var vand. Nogle steder var det en halv til en hel meter. I Købmagergade sejlede de rundt i kajak, og det siger lidt om, at det er en anden mængde, end vi plejer at få, siger Jan Møller.

Mange steder blev bilister overrasket af vandmasserne, men Jan Møller mener også, at mange kørte for hurtigt gennem vandet i Fredericia.

- Det laver alt for store bølger, og det laver større skader hos dem, der bor på vejene. Når du kører stærkt igennem vandet, laver det bølger. Det kan få det til at vokse 10-15 centimeter. Så kan det rende ind i husene. Så hvis man skal køre igennem, skal man gøre det forsigtigt, siger Jan Møller.

Annonce
Der var travlhed mange steder i Trekantområdet onsdag, fortæller operationschef Jan Møller fra Trekantbrand. Foto: Peter Leth-Larsen

Vand i ko-stalden på Fyn

Trekantbrand havde også mandskab til campingpladsen i Vejlby Fed. Der var 40-50 centimeter vand over hele campingpladsen, og Beredskabsstyrelsen blev tilkaldt for at pumpe vand. til for at pumpe der. En landmand i Kauslunde havde en halv meter vand i hele stald, hvor der var køer, og her blev der også skaffet pumper.

DMI har igen varslet skybrud torsdag, varslet er gyldig fra klokken 11 til 20. Jan Møller holde øje med radaren og ser, hvordan det udvikler sig.

- Vi kan ikke planlægge os ret meget ud af det. Men folk er advaret, og vi er klar, siger operationschefen.

Oldenborggade blev hurtigt fyldt op med vand ved 17.30 tiden onsdag. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kommune vil anmelde 48 ulovlige vintercampister til politiet: Enlig mor med børn smides på gaden

Annonce