Annonce
Tarm

Travle hollændere udvider: Juletræssalg med kaffe og mulighed for billeder til julekort

Jannie van Dalen og hendes mand Willem er ved at gøre klar til jul. - Vi vil gerne lave en julelandsby, siger hun. Arkivfoto: Mads Dalegaard.
Hollandsk ægtepar forsøger at få folk i den helt rigtige julestemning syd for Tarm.
Annonce

Tarm: Det hollandske ægtepar Jannie og Willem van Dalen har altid gang i mange projekter. De har boet knap halvandet år i Danmark, og siden de flyttede hertil, har de knap nok haft tid til at sidde stille. Tre dage om ugen arbejder de ved Landal Seawest i Nørre Nebel. De resterende dage bruger de derhjemme. Men der er også nok at se til.

- Jeg forstår, hvorfor så mange danskere har nåletræer, griner Willem van Dalen, der for en kort stund har taget en pause fra at samle blade sammen i haven.

Sammen driver parret tre fiskesøer under navnet Dragonfly, hvor campers kan få lov til at overnatte for en dag eller to, og butikken Lily of the Valley med både nye og brugte varer. De har også planer om at lave en legeplads til børn ved den ene af fiskesøerne samt at renovere førstesalen i deres hus, så lystfiskere også kan overnatte der.

- Der er mange af fiskerne, der både kommer fra Belgien, Tyskland og Danmark, der har spurgt, om det er muligt at overnatte her. Så vi har kunderne, vi har bare ikke rummet, siger Jannie van Dalen.

Lige nu står renoveringen stille, fordi det vil koste mange penge, da meget skal laves om.

- Jeg kan gøre meget af det selv. I Danmark må man bare ikke. Sådan er det. Det er jo for vores egen sikkerhed, siger Willem van Dalen.

Willem van Dalen har selv lavet udsmykningen ved vejen. Husfacaden er lavet af træ fra paller. - Det er billigt og kan holde til at stå udenfor, siger han. Foto: Cecilie Bisgaard.
Annonce

Juletræer og juletøj

I stedet har ægteparret kastet sig over et andet projekt. Da de købte deres hus, fik de også en to hektar stor juletræsplantage. Og nu har de sat gang i årets juletræssalg.

- De første er allerede væk. Vi holder åbent i butikken, så man kan få en kop kaffe eller saft, når man har fældet sit træ. Jeg har også købt juletøj - både til mænd og kvinder - så man kan få taget sjove billeder til sine julekort, siger Jannie van Dalen.

Det er umiddelbart ikke planen at plante flere træer. Juletræerne står tæt, så ægteparret vil gerne have tyndet lidt ud, før de beslutter, om de fortsat skal have en lille plantage.

Annonce

En lille julelandsby

Jannie og Willem van Dalen har også stået for at lave noget juleudsmykning til deres arbejdsplads Landal Seawest.

- Vi fandt det største af vores juletræer. Fire og en halv meter. Og det har vi pyntet. Vi fældede også et mindre et, som vi også har pyntet, og Willem har lavet en kane og et rensdyr i træ til udstillingen. Det tog to dage at lave de udstillinger, siger Jannie van Dalen.

Hendes mand har haft travlt op til jul. Han har lavet facaden til et hus samt en kane med to rensdyr, der møder de forbikørende ude på vejen. I gården til huset står også en husfacade i træ, som han selv har lavet. Han har også haft travlt med at hænge lys på i træer og på parrets hus.

- Vi er ved at lave en julelandsby, griner Jannie van Dalen.

Huset her har Willem van Dalen også selv lavet. - Kanen har vi fået fra Landal. Tænk, de ville ikke have den længere, siger hans hustru Jannie. Foto: Cecilie Bisgaard.
Juletræerne hos Landal Seawest kommer fra det hollandske ægtepars juletræsplantage. Det har taget to dage at alve to udstillinger. Privatfoto.
Jannie og Willem van Dalen fandt det største juletræ i deres plantage. Det har de pyntet, og det står nu ved deres arbejdsgiver Landal Seawest. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce